HjemOpskrifterÆble-figen chutney

Æble-figen chutney

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 300 g æbler
  • 1 løg
  • 150 g tørrede figner
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 150 g rørsukker
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 kanelstang
  • 1 spsk frisk timian
  • 20 g frisk ingefær i et stykke

Sådan gør du

  • 1.
    Skær løg i små tern.

  • 2.
    Skræl æblerne, og skær dem i tern med lidt størrelse.

  • 3.
    Skær figner i kvarte.

  • 4.
    Steg løgene i en gryde med olie ved middel varme, til de bliver blanke.

  • 5.
    Kom æbler, figner, rørsukker, æblecidereddike, kanel, timian og skrællet ingefær i.

  • 6.
    Lad chutneyen simre i 15 min., til frugten er helt blød og udkogt.

  • 7.
    Tag ingefærstykket op, og kom chutneyen i rene, skoldede glas, og opbevar den køligt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5494 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
655 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 2.3 %0.9 g
Kulhydrat: 86.7 %33.4 g
Fedt: 11 %1.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;