Æble-figen chutney

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Æble-figen chutney
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

1 løg

300 g æbler (ca. 3 stk.)

150 g tørrede figner

1 spsk. vindruekerneolie

150 g rørsukker

1 dl æblecidereddike

1 stang kanel

1 spsk. frisk timian

20 g ingefær i ét stykke

Sådan gør du

Skær løg i små tern. Skræl æblerne, og skær dem i tern med lidt størrelse. Skær figner i kvarte. Steg løgene i en gryde med olie ved middel varme, til de bliver blanke. Kom æbler, figner, rørsukker, æblecidereddike, kanel, timian og skrællet ingefær i. Lad chutneyen simre i 15 min., til frugten er helt blød og udkogt.  Tag ingefærstykket op, og kom chutneyen i rene, skoldede glas, og opbevar den køligt.

 

Energi pr. pers.: 751KJ/180Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 1 g. 
Kulhydrat: 34 g. 
Fedt: 1,9 g.