8 personer
1 løg
300 g æbler (ca. 3 stk.)
150 g tørrede figner
1 spsk. vindruekerneolie
150 g rørsukker
1 dl æblecidereddike
1 stang kanel
1 spsk. frisk timian
20 g ingefær i ét stykke
Skær løg i små tern. Skræl æblerne, og skær dem i tern med lidt størrelse. Skær figner i kvarte. Steg løgene i en gryde med olie ved middel varme, til de bliver blanke. Kom æbler, figner, rørsukker, æblecidereddike, kanel, timian og skrællet ingefær i. Lad chutneyen simre i 15 min., til frugten er helt blød og udkogt. Tag ingefærstykket op, og kom chutneyen i rene, skoldede glas, og opbevar den køligt.
Energi pr. pers.: 751KJ/180Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1 g.
Kulhydrat: 34 g.
Fedt: 1,9 g.