HjemOpskrifterÆblekage med marcipan og kaffeknas

Æblekage med marcipan og kaffeknas

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 3 æg
  • 190 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 190 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g marcipan
  • 3 æbler
kaffeknas:
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0.5 dl espressokaffe

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk æg skummende sammen med sukker og vaniljesukker.

  • 2.
    Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen, og rør dejen let sammen.

  • 3.
    Skær marcipan i små tern på ca. ½ cm.

  • 4.
    Skræl æblerne, og skær dem i både.

  • 5.
    Vend begge dele i dejen, og kom det i en springform på ca. 20 cm foret med bagepapir.

  • 6.
    Til kaffeknas hakkes hasselnødderne groft.

  • 7.
    Kom dem i en gryde med sukker, smør, vaniljesukker og kaffe, og lad det koge sammen, så smørret smelter.

  • 8.
    Kog det i 5 min. ved middel varme, og hæld det over dejen.

  • 9.
    Bag kagen ved 175°C i ca. 1 time.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13832 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1133 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.5 g
Protein: 6.8 %4.5 g
Kulhydrat: 52.6 %35.1 g
Fedt: 40.6 %12.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;