HjemOpskrifterA38 med abrikoskompot, rugbrød og ristede hasselnødder

A38 med abrikoskompot, rugbrød og ristede hasselnødder

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • korn fra ½ vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 6 dl tykmælk
  • 2 skiver softkerne rugbrød
  • 4 spsk hakkede ristede hasselnødder

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær abrikoser i tern, og læg dem i blød i 1 ½ dl vand natten over.

  • 2.
    Kom de udblødte abrikoser og vandet i en gryde sammen med citronsaft.

  • 3.
    Kog det sammen ved middel varme i 15 min., til abrikoserne er helt møre.

  • 4.
    Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.

  • 5.
    Tilsæt så sukker og vanilje, og kog videre et par minutter, til sukkeret er opløst.

  • 6.
    Lad kompotten køle af.

  • 7.
    Fordel tykmælken i fire glas.

  • 8.
    Kom abrikoskompot over.

  • 9.
    Smuldr rugbrødet ovenpå, og drys med hasselnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5980 kj / 1429 kcal
Næringsindhold pr. 100g
543 kj / 130 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 9.5 %3.0 g
Kulhydrat: 62.3 %19.9 g
Fedt: 28.2 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;