HjemOpskrifterA38 med abrikoskompot, rugbrød og ristede hasselnødder

A38 med abrikoskompot, rugbrød og ristede hasselnødder

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 1.5 dl vand
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • korn fra 0.5 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 6 dl tykmælk
  • 2 skiver softkerne rugbrød
  • 4 spsk hakkede ristede hasselnødder

Sådan gør du

  • 1.
    Skær abrikoser i tern, og læg dem i blød i 1 ½ dl vand natten over.

  • 2.
    Kom de udblødte abrikoser og vandet i en gryde sammen med citronsaft.

  • 3.
    Kog det sammen ved middel varme i 15 min., til abrikoserne er helt møre.

  • 4.
    Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.

  • 5.
    Tilsæt så sukker og vanilje, og kog videre et par minutter, til sukkeret er opløst.

  • 6.
    Lad kompotten køle af.

  • 7.
    Fordel tykmælken i fire glas.

  • 8.
    Kom abrikoskompot over.

  • 9.
    Smuldr rugbrødet ovenpå, og drys med hasselnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6094 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
553 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 9.8 %3.2 g
Kulhydrat: 59.6 %19.4 g
Fedt: 30.6 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;