A38 med abrikoskompot, rugbrød og ristede hasselnødder

fork and spoon
Morgenmad
clock
30-60 min
A38 med abrikoskompot, rugbrød og ristede hasselnødder
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

75 g tørrede abrikoser

1 ½ dl vand

1 spsk. citronsaft korn fra ½ vaniljestang

100 g sukker

600 g tykmælk

2 tykke skiver softkernerugbrød

4 spsk. hakkede ristede hasselnødder

Sådan gør du

Skær abrikoser i tern, og læg dem i blød i 1 ½ dl vand natten over. Kom de udblødte abrikoser og vandet i en gryde sammen med citronsaft. Kog det sammen ved middel varme i 15 min., til abrikoserne er helt møre. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på. Tilsæt så sukker og vanilje, og kog videre et par minutter, til sukkeret er opløst. Lad kompotten køle af. Fordel tykmælken i fire glas. Kom abrikoskompot over. Smuldr rugbrødet ovenpå, og drys med hasselnødder.

 

Energi pr. person: 1506KJ/360Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g.
Kulhydrat: 18,1 g.
Fedt: 4,9 g.