HjemOpskrifter5 søde og sunde snacks

5 søde og sunde snacks

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
granola:
  • 100 g smør
  • 130 g honning
  • 100 g rørsukker
  • 250 g havregryn
  • 250 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g byggryn
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g rosiner eller soltørret tranebær
frugtstænger med kakao:
  • 400 g dadler uden sten
  • 1- 2 spsk kakaopulver
  • 250 g hasselnødder
  • 160 g kokosmel
  • 2½ dl kokosmælk
  • 250 g havregryn
  • 130 g honning
  • 160 g kokosmel

SÅDAN GØR DU

Granola barer
  • 1.
    Bring smør, honning og rørsukker i kog i en gryde og kog til sukkeret er opløst.

  • 2.
    Tilsæt havregryn, hakkede nødder, mandler, græskarkerner, poppede kerner, sesamfrø og rosiner.

  • 3.
    Bland det godt og kom det i en lille bradepande beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen.

  • 4.
    Bag massen ved 150 °C i ca. 45 min. og lad det køle helt af i formen.

  • 5.
    Skær den i små stykker og opbevar dem i en kagedåse eller plastbøtte med tætsluttende låg.

  • 6.
    Tip.

  • 7.
    Kan evt. overtrækkes med mørk chokolade.

Bananer med chokolade og kokos
  • 1.
    Skær en banan i 3-4 lige store stykker.

  • 2.
    Stik en ispind i hver og dyp dem i chokolade en af gangen og drys straks med nøddeflager eller kokos.

Mandler med drys
  • 1.
    Smut mandlerne og kom dem i en lille bøtte, drys godt med frysetørrede pulvariserede bær.

  • 2.
    Læg låg på og ryst til mandlerne er dækket med bær.

  • 3.
    Ryst altid en ekstra gang inden du snupper en mandel.

Frugtstænger med kakao
  • 1.
    Findel dadler, kakao og nødder i en foodprocessor eller multihakker.

  • 2.
    Bland massen med kokosmel, kokosmælk, havregryn og honning.

  • 3.
    Kom massen i en lille bradepande ca. 18*24 cm, og glat overfladen med en ske.

  • 4.
    Drys kokosmel og sæt det i køleskabet til næste dag.

  • 5.
    Skær den i passende stykker, og opbevar den koldt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
33272 kj / 7952 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1747 kj / 418 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 6.9 g
Protein: 6.9 %7.1 g
Kulhydrat: 39.3 %40.4 g
Fedt: 53.8 %25.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;