HjemOpskrifter5 søde og sunde snacks

5 søde og sunde snacks

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
granola:
  • 100 g smør
  • 100 g honning
  • 100 g rørsukker
  • 200 g havregryn
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g byggryn
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g rosiner eller soltørret tranebær
    frugtstænger med kakao:
    • 400 g dadler uden sten
    • 1- 2 spsk kakaopulver
    • 200 g hasselnødder
    • 150 g kokosmel
    • 2.5 dl kokosmælk
    • 50 g havregryn
    • 2 g honning
    • 2 g kokosmel til drys

    SÅDAN GØR DU

    Granola barer
    • 1.
      Bring smør, honning og rørsukker i kog i en gryde og kog til sukkeret er opløst.

    • 2.
      Tilsæt havregryn, hakkede nødder, mandler, græskarkerner, poppede kerner, sesamfrø og rosiner.

    • 3.
      Bland det godt og kom det i en lille bradepande beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen.

    • 4.
      Bag massen ved 150 °C i ca. 45 min. og lad det køle helt af i formen.

    • 5.
      Skær den i små stykker og opbevar dem i en kagedåse eller plastbøtte med tætsluttende låg.

    • 6.
      Tip.

    • 7.
      Kan evt. overtrækkes med mørk chokolade.

    Bananer med chokolade og kokos
    • 1.
      Skær en banan i 3-4 lige store stykker.

    • 2.
      Stik en ispind i hver og dyp dem i chokolade en af gangen og drys straks med nøddeflager eller kokos.

    Mandler med drys
    • 1.
      Smut mandlerne og kom dem i en lille bøtte, drys godt med frysetørrede pulvariserede bær.

    • 2.
      Læg låg på og ryst til mandlerne er dækket med bær.

    • 3.
      Ryst altid en ekstra gang inden du snupper en mandel.

    Frugtstænger med kakao
    • 1.
      Findel dadler, kakao og nødder i en foodprocessor eller multihakker.

    • 2.
      Bland massen med kokosmel, kokosmælk, havregryn og honning.

    • 3.
      Kom massen i en lille bradepande ca. 18*24 cm, og glat overfladen med en ske.

    • 4.
      Drys kokosmel og sæt det i køleskabet til næste dag.

    • 5.
      Skær den i passende stykker, og opbevar den koldt.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    33018 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1734 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 7.1 g
    Protein: 6.5 %6.6 g
    Kulhydrat: 39 %39.8 g
    Fedt: 54.5 %25.5 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;