HjemOpskrifter1 grunddej - 3 slags spændende småkager

1 grunddej - 3 slags spændende småkager

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 380 g bagemargarine
  • 200 g flormelis
  • 300 g hvedemel
    fyld 1:
    • 50 g hvid chokolade
    • 1 tsk knust rålakrids
      fyld 2:
      • 50 g finthakkede mandler
      • 2 spsk tørrede tranebær
        fyld 3:
        • 3 spsk finthakkede tørrede æbler
        • 0.5 tsk stødt kanel

        Sådan gør du

        • 1.
          Hak AMA Bagning sammen med mel og flormelis, og smuldr det med fingrene til blandingen ligner reven ost.

        • 2.
          Saml dejen og ælt den hurtigt sammen.

        • 3.
          Del dejen i 3 lige store dele.

        • 4.
          Ælt de 3 slags fyld ind i hver deres dejklump, og tril dem hver især til en ca. 20 cm lang rulle på et meldrysset bord.

        • 5.
          Pak dem hver især i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet til dagen efter.

        • 6.
          Skær de kolde ruller i helt tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

        • 7.
          Bag dem øverst i en 200° forvarmet ovn (alm .ovnvarme) i 5-7 min.

        • 8.
          Hold øje med småkagerne, og tag dem ud når de er gyldne.

        • 9.
          Lad dem køle af på en rist.

        Tip:
        1. Hvis du ikke kan finde lakridspulver, kan du støde lakridsbolcher (som fx tyrkisk peber) til fint støv i en morter. 2. Du kan også købe apotekets engelsk lakrids (de små stykker) læg dem i fryseren, så er det nemme at støde til lakridspulver i en morter. 3. Det er lettest at skære kagerne tyndt ud, hvis alt fyldet er hakket helt fint. 4. Dejene kan holde sig 2 uger på køl eller fryses i 3 måneder. Lav evt. dobbelt portion og pak dem ind i både bagepapir og husholdningsfilm. Så beskytter du bedst dejen, og så kan du altid være klar med tre slags friskbagte småkager i en håndevending. 5. Du kan eksperimentere med forskelligt fyld. Hakket mørk chokolade og pecannødder fx eller revet appelsinskal.
        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        21505 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        2146 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 2.1 g
        Protein: 3.2 %4.1 g
        Kulhydrat: 35.5 %44.8 g
        Fedt: 61.3 %35.5 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;