Du store

Græskar

Græskar er en forunderlig grøntsag

Farver og former varierer vildt, og i størrelse spænder de lige fra nuttede pyntegræskar til tonstunge konkurrenceudgaver – det hidtil tungeste vejede knap 1.200 kg. Og så er selve græskarret i øvrigt at regne for et bær, verdens største.
Hokkaido

Hokkaido

Butternut squash

Butternut squash

Muscat græskar

Muscat græskar

Men nu skal det handle om de mere praktiske anvendelige græskar

Vintergræskar er i sæson nu, og med halloween lige om hjørnet vil mange af os igen invitere dem inden for døren, for derefter at skære i dem med vekslende talent og sætte dem udenfor igen. Men græskarret fortjener meget mere. Brug for eksempel frugtkødet i en herlig pumpkin pie efter amerikansk forbillede, eller lav en grydefuld græskarsuppe. Den har både en skøn efterårssmag – og en lige så efterårsagtig orange farve. Selv kernerne kan udnyttes: Vask dem fri for frugtkød, drys lidt salt over, og rist dem let i ovn eller på pande. Så har du en knasende sprød snack. Og så er der alle hovedretterne!
Se hvordan

du bruger hele græskaret

Lav dine egne

Syltetede hokkaidogræskar med lakridspulver og stjerneanis

Direkte i indbakken

Få meget mere inspiration

Følg med i ugens gode tilbud, sæsonrelevante opskrifter og meget mere madunivers, når du tilmelder dig MENYs nyhedsmail