Tænd ovnen på 180 gr. og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
2.
Hak chokoladen i grove stykker - tag lidt fra til pynt.
3.
Pisk æggehviderne til der dannes stive toppe og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker videre.
4.
Tilsæt chokolade, kakao, balsamico og vend det forsigtigt i marengsmassen med en dejskraber.
5.
Fordel din marengs i en cirkel (20 cm i diameter) på bagepladen.
6.
Sæt pladen i ovnen og skru temperaturen ned til 150 gr.
7.
Bag 60 minutter.
8.
Lad din marengs køle helt af og flyt den forsigtigt over på dit pæneste fad.
9.
Pisk fløden til blødt skum.
10.
Pisk sødet kondenseret mælk med vanillestangen og den hvide chokolade.
11.
Tag vanillestangen fra.
12.
Hæld blandingen i flødeskummet og pisk yderligere nogle minutter til cremen danner bløde toppe.
13.
Fordel hindbærrene over bunden og læg den hvide chokoladecreme over bærrene.
14.
Drys din rest af hakket mørk chokolade over og server med stolthed – den fortjener det !
Et himmelsk ægteskab mellem sprød marengs med et blødt chokolade indre, saftige hindbær og lækker creme.
15.
Variation : Andre bærtyper kan ikke anbefales – kun de syrlige hindbær er fantastiske sammen med den mørke chokoladebund.
16.
Bunden kan skæres ud og anrettes portionsvis med hindbær og creme.
17.
Den hvide chokoladecreme kan også serveres som tilbehør til tærter, frugt m.m.
18.
Fordel ved at bruge Nestlé sødet kondenseret mælk : En klassisk pavlova laves udelukkende med flødeskum, men mange bryder sig ikke om hverken smag eller konsistens.
19.
En almindelig vanillecreme baseret på æggeblommer ville være helt forkert til desserten.
20.
Med Nestlé sødet kondenseret mælk kan man ganske enkelt og hurtigt lave en lækker let creme, der får selv skeptikere til at tage et stykke pavlova mere.