HjemOpskrifterPavlova med hvid chokoladecreme

Pavlova med hvid chokoladecreme

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
Marengsbund:
  • 6 æggehvider
  • 600 g sukker
  • 3 spsk kakaopulver (sigtes så det ikke klumper)
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 12 tsk hvid balsamicoeddike
Creme:
  • 1 liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 flækket vaniljestang
  • 50 g fintrevet hvid chokolade
Til fyldet har du brug for:
  • 500 g hindbær

Sådan gør du

  • 1.
    Tænd ovnen på 180 gr. og læg et stykke bagepapir på en bageplade.

  • 2.
    Hak chokoladen i grove stykker - tag lidt fra til pynt.

  • 3.
    Pisk æggehviderne til der dannes stive toppe og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker videre.

  • 4.
    Tilsæt chokolade, kakao, balsamico og vend det forsigtigt i marengsmassen med en dejskraber.

  • 5.
    Fordel din marengs i en cirkel (20 cm i diameter) på bagepladen.

  • 6.
    Sæt pladen i ovnen og skru temperaturen ned til 150 gr.

  • 7.
    Bag 60 minutter.

  • 8.
    Lad din marengs køle helt af og flyt den forsigtigt over på dit pæneste fad.

  • 9.
    Pisk fløden til blødt skum.

  • 10.
    Pisk sødet kondenseret mælk med vanillestangen og den hvide chokolade.

  • 11.
    Tag vanillestangen fra.

  • 12.
    Hæld blandingen i flødeskummet og pisk yderligere nogle minutter til cremen danner bløde toppe.

  • 13.
    Fordel hindbærrene over bunden og læg den hvide chokoladecreme over bærrene.

  • 14.
    Drys din rest af hakket mørk chokolade over og server med stolthed – den fortjener det ! Et himmelsk ægteskab mellem sprød marengs med et blødt chokolade indre, saftige hindbær og lækker creme.

  • 15.
    Variation : Andre bærtyper kan ikke anbefales – kun de syrlige hindbær er fantastiske sammen med den mørke chokoladebund.

  • 16.
    Bunden kan skæres ud og anrettes portionsvis med hindbær og creme.

  • 17.
    Den hvide chokoladecreme kan også serveres som tilbehør til tærter, frugt m.m.

  • 18.
    Fordel ved at bruge Nestlé sødet kondenseret mælk : En klassisk pavlova laves udelukkende med flødeskum, men mange bryder sig ikke om hverken smag eller konsistens.

  • 19.
    En almindelig vanillecreme baseret på æggeblommer ville være helt forkert til desserten.

  • 20.
    Med Nestlé sødet kondenseret mælk kan man ganske enkelt og hurtigt lave en lækker let creme, der får selv skeptikere til at tage et stykke pavlova mere.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
29838 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1186 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 3.4 %2.3 g
Kulhydrat: 42.5 %29.7 g
Fedt: 54.1 %17.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;