HjemOpskrifterChateaubriand med svampesauce og grønne asparges

Chateaubriand med svampesauce og grønne asparges

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g koldt smør
  • 1 chateaubriand (ca. 800 g)
  • groft salt
  • friskkværnet peber
svampesauce:
  • 150 g shiitakesvampe
  • 150 g kejserhatte
  • 150 g koldt smør
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stilke frisk timian
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 dl rødvin
  • 3 dl koncentreret oksefond
  • 150 g koldt smør
  • friskkværnet peber
  • tilbehør: 400 g grønne asparges

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rengør shiitake svampe og kejserhatte og riv eller bræk dem i mindre stykker.

  • 2.
    Varm en sauterpande op med smør ved høj varme.

  • 3.
    Rist svampene til de er gyldne.

  • 4.
    Krydr med salt og peber.

  • 5.
    Tag dem af panden og kom dem over på en tallerken.

  • 6.
    Hak skalotteløg fint og sautér dem på samme pande med hakket hvidløg og timian til løgene er let gyldne.

  • 7.
    Kom balsamicoeddike på panden og lad det bruse op.

  • 8.
    Kom rødvin på og lad det koge op i 4 minutter.

  • 9.
    Kom nedkogt, kraftig oksefond på og lad saucen småkoge i panden i 10 minutter.

  • 10.
    Fjern timianstænger.

  • 11.
    Hæld saucen over i en lille gryde.

  • 12.
    Skær koldt smør i tern og pisk saucen med tern af koldt smør, indtil alt smør er pisket ind i saucen.

  • 13.
    Saucen må ikke koge, men holdes lun.

  • 14.
    Kom de ristede svampe i saucen, og smag til med salt og peber.

  • 15.
    Dup chateaubriand tør med køkkenrulle.

  • 16.
    Varm en pande op med smør.

  • 17.
    Lad smørret bruse op og brun chateaubrianden på alle sider.

  • 18.
    Krydr med salt og peber og kom chateaubrianden i et ovnfast fad.

  • 19.
    Stil fadet i ovnen ved 200°C i 15-17 minutter.

  • 20.
    Hvis man bruger stegetermometer, skal temperaturen være 57°C.

  • 21.
    Tag kødet ud, dæk det til med folie og et viskestykke og lad det trække i 20 minutter inden udskæring.

  • 22.
    Bræk enderne af de grønne asparges.

  • 23.
    Kom lidt vand i en gryde med lidt salt og smør.

  • 24.
    Damp de grønne asparges i vandet i 1-3 minutter alt efter tykkelsen.

  • 25.
    Tag dem op og server dem varme til skiver af chateaubriant og svampesauce.

  • 26.
    Serveringstip: Server med hasselback-kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7703 kj / 1841 kcal
Næringsindhold pr. 100g
524 kj / 125 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 13 %4.0 g
Kulhydrat: 18.9 %5.8 g
Fedt: 64.4 %9.1 g
Alkohol: 3.7 %0.7 g
;