Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Chateaubriand med svampesauce og grønne asparges
Chateaubriand med svampesauce og grønne asparges
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
25 g smør
1 chateaubriand (ca. 800 g)
groft salt
friskkværnet peber
svampesauce:
150 g shiitakesvampe
150 g kejserhatte
25 g smør
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 stilke frisk timian
2 spsk hvid balsamicoeddike
1 dl rødvin
3 dl koncentreret oksefond
100 g koldt smør
salt og friskkværnet peber
tilbehør: 400 g grønne asparges
Sådan gør du
1.
Rengør shiitake svampe og kejserhatte og riv eller bræk dem i mindre stykker.
2.
Varm en sauterpande op med smør ved høj varme.
3.
Rist svampene til de er gyldne.
4.
Krydr med salt og peber.
5.
Tag dem af panden og kom dem over på en tallerken.
6.
Hak skalotteløg fint og sautér dem på samme pande med hakket hvidløg og timian til løgene er let gyldne.
7.
Kom balsamicoeddike på panden og lad det bruse op.
8.
Kom rødvin på og lad det koge op i 4 minutter.
9.
Kom nedkogt, kraftig oksefond på og lad saucen småkoge i panden i 10 minutter.
10.
Fjern timianstænger.
11.
Hæld saucen over i en lille gryde.
12.
Skær koldt smør i tern og pisk saucen med tern af koldt smør, indtil alt smør er pisket ind i saucen.
13.
Saucen må ikke koge, men holdes lun.
14.
Kom de ristede svampe i saucen, og smag til med salt og peber.
15.
Dup chateaubriand tør med køkkenrulle.
16.
Varm en pande op med smør.
17.
Lad smørret bruse op og brun chateaubrianden på alle sider.
18.
Krydr med salt og peber og kom chateaubrianden i et ovnfast fad.
19.
Stil fadet i ovnen ved 200°C i 15-17 minutter.
20.
Hvis man bruger stegetermometer, skal temperaturen være 57°C.
21.
Tag kødet ud, dæk det til med folie og et viskestykke og lad det trække i 20 minutter inden udskæring.
22.
Bræk enderne af de grønne asparges.
23.
Kom lidt vand i en gryde med lidt salt og smør.
24.
Damp de grønne asparges i vandet i 1-3 minutter alt efter tykkelsen.
25.
Tag dem op og server dem varme til skiver af chateaubriant og svampesauce.
26.
Serveringstip: Server med hasselback-kartofler.
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7608 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
517 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
12.9 %
3.9 g
Kulhydrat:
18 %
5.5 g
Fedt:
64.8 %
9.1 g
Alkohol:
4.3 %
0.7 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;