Svinekam

Råvarer

Svinekam

Udskæringen svinekam er grisens ryg. Stykket giver både mulighed for en god flæskesteg og lækre svinekoteletter. Stykket kan fås både med og uden svær og ben.

Svinekammen går langs hele grisens ryg. Det er muligt at skære en flæskesteg på omkring 2,5 kg af stykket, eller en masse ens svinekoteletter. Selve kødet er magert, hvis du skærer fedkanten af efter tilberedning. Fedtkanten indeholder cirka halvdelen af det fedt der findes i en skive flæskesteg.

Svinekam bliver normalt til flæskesteg eller svinekoteletter, men kan også saltes, ryges og koges til en hamburgerryg. Endelig er kamstykket et af de stykker der kan anvendes til pulled pork.

Flæskesteg egner sig til både ovn og grill. Koteletter kan både tilberedes på grill, pande og i ovnen. Du kan finde masser af inspiration og opskrifter i vores store opskriftssamling.

Svinekam