Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Mørbrad af gris

Mørbrad af gris

Den møreste filet fra grisens ryg kaldes mørbrad af gris. Det er et saftigt og smagfuldt stykke kød med lavt fedtindhold og kort tilberedningstid.

Mørbraden sidder på indersiden af filetkammen, der går langs grisens ryg. Kødet her er det møreste du finder på grisen. Det er et smagfuldt stykke kød, der både kan tilberedes hel og skåret ud til mørbradbøffer. Når kødet afpudses reduceres fedtindholdet til omkring 2 %. En hel mørbrad vejer normalt fra 300 til 600 gram.

Helstegt mørbrad er saftig, mør og smagsrig festmad. Især hvis den indpakkes i bacon eller spegeskinke før tilberedning. Mørbrad af gris pakket med urter og bagt i butterdej kan også være lækkert. Mørbrad er også godt på grill, især hvis kødet marineres først.

Du kan også anvende stykket i mørbradgryde, hvor kødet først steges som bøffer og derefter simrer med i retten. Du finder opskriften på mørbradgryde og inspiration til de andre retter med mørbrad i vores opskrifter.

Svinemørbrad