Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør – søn: lukket

 

Oksemørbrad

Oksemørbrad

Oksemørbraden er det møreste stykke kød på oksen. Mørbraden findes på indersiden af udskæringen tyndsteg, der sidder i den bagerste del af oksens ryg. Placeringen gør at stykket ikke skal arbejde, hvilket fører til den store mørhed.

Oksemørbrad er en delikatesse, fordi kødet er det møreste du finder på oksen. Dette stykke går under mange navne, alt efter udskæringen. Mørbraden kan skæres ud til Mørbradbøffer, Tournedos og Chateaubriand. Filet mignon er den tyndeste del af mørbraden, mens Chateaubriand er den tykke del. Tournedos skæres af Chateaubriand. Den bedste oksemørbrad kommer fra okser, der slagtes i 18 måneders alderen. Mørbraden er en del af den store kammuskel, der forbinder rygsøjlen med lårbenet. Renskåret fra oksen vejer en god mørbrad omkring 1,5 kg.

Oksemørbrad