Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Tomater

Tomater

Tomaten (som egentlig er en frugt, men ofte bruges som grøntsag), er kendetegnet ved højt vandindhold (over 90 %), samt et højt indhold af A-vitamin og C-vitamin.

Danske tomater dyrkes året rundt, frilandstomater dyrkes dog først fra medie maj til primo juni, når der ikke længere er risiko for nattefrost. Drivhustomater plantes fra primo til medio maj.

Tomater anvendes i mange forskellige retter, og er hovedingrediens i bl.a. ketchup, bagt tomatsalat og tomatsuppe.

Tomater fås i forskellige farver og der er ligeledes mange forskellige sorter – læs mere om de forskellige tomatsorter og brugen nedenfor.

Cherrytomater

Cherrytomater er små runde tomater, som smager sødere end almindelige tomater. De er velegnede i salater, som snacks og i madpakken. De kan bruges som tilbehør til kød eller bages i ovnen – prøv fx vores bruschetta med cherrytomater.

Cocktailtomater

Cocktailtomater er lidt større end cherrytomater og smager lidt sødere end almindelige tomater. Ligesom cherrytomater er de velegnede til salater, som snacks og madpakker. Prøv dem også som grillspyd, hvor cocktailtomaterne gør sig godt sammen med kylling og peberfrugt.

Blommetomater

Blommetomater er en duftende og meget velsmagende sort med en høj grad af sødme.

Brug blommetomaten til tomatsalat, salater og lune retter – eller prøv tomatsalsaen fra denne opskrift.

San marzano tomat

San Marzano er en aflang, blommeformet tomat med en dyb rød farve. Den er meget stor i smagen med sin intense sødme og er uløseligt knyttet sammen med pizzaens historie. Fx er San marzano tomater et must på Pizza Margherita (som består af tomat, mozzarella og basilikum).

Pga. sin sødmefulde smag fungerer San marzano tomaten rigtig godt friske – fx i en tomatsalat ovenpå grillede portobellosvampe, eller som snacktomat – f.eks. i madpakken eller i en skål på bordet.