Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Kartofler

Kartofler

Kartoflen, som hører til natskyggefamilien, er en af de mest energiholdige grøntsager, hvilket blandt andet har været med til at fremme dens udbredelse i mange lande.

Kartoflen er rig på Vitamin C, Vitamin B6, samt mineralerne mangan og kalium. Herudover er kartoflen rig på kostfibre og kulhydrater, samtidig med, at den er fedtfattig.

Kartofler, der er blevet grønne bør ikke spises, da de kan indeholde solanin, hvilket er kendetegnene for flere grøntsager i natskyggefamilien.

Af andre grøntsager i natskyggefamilien kan nævnes tomater, peberfrugt, chili og aubergine.

Allians kartofler

Allians kartoflen dyrkes i den fynske muld, som består af finkornet lerjord, der giver kartoflen et særdeles flot og lyst skind.

Allians er lang-oval og meget gulkødet. En meget kogefast gourmetkartoffel, der er velegnet som ovnkartoffel, stegt kartoffel og salatkartoffel.

Anoniakartofler

Antoniakartoflen er kendetegnet ved en cremet smag, en fast konsistens og det klassiske gulfarvede kød. Antoniakartoflen er en alsidig kartoffel, som både egner sig til kogning, salater eller som bådkartoffel med olie og friske krydderurter.

Bagekartofler

Bagekartoflen er ikke en sort i sig selv, men hører typisk til sorterne Jutlandia, Folva og Estima.

Bagekartofler har en ret ensartet størrelse på minimum 200 g og de er over 65 mm i diameter. Bagekartofler kan bages i ovnen eller på grillen. De kan med fordel serveres med lækkert fyld.

Lammefjordskartofler

”Lammefjordskartoffel” og "lammefjordskartofler" er godkendt af EU-kommissionen som en beskyttet geografisk betegnelse, og ligger dermed på linje med parmaskinke og fetaost.

Kartoflerne er dyrket i specielle jorde, hvor der tidligere har været havbund. Derfor er kartoflerne finere og har en lysere skræl end andre kartofler.

Vildmosekartofler

Vildmosekartoflen bar engang sit navn med rette, men i dag er det ikke en ”vild” mose, men frodige marker, hvor det tykke, porøse, frugtbare spagnumlag er grundlaget for vildmosekartofler. Spagnumjorden tørrer aldrig helt ud og bliver heller ikke for våd, hvilket sikrer kartoflernes gode smag, den ensartede knoldstørrelse og kogefastheden.

Lammefjordskartofler