Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Granatæble

Granatæble

Granatæblet er på mange måder en besynderlig frugt. Man kan støde på frugten i alskens ældre litteratur og orientalske eventyr.

Det saftige frugtkød bruges ofte til saft. Saften udvindes ved at presse de to halvdele i en citronpresse.

En anden metode er at presse og rulle frugten mod en hård overflade indtil man tydeligt hører knæk-lyde inde fra frugten. Derefter skæres et hul i skallen. Saften kan nu presses ud i et glas eller suges/drikkes (evt. med sugerør) direkte af frugten.

Saften er kendt under navnene sherbet, sorbet og grenadine. Med sin smukke farve kan denne sirup også hældes over is. Granatæble kerner er fantastisk flotte i salater, pynt på forretter, og ikke mindst på isdesserten.

Den nemmeste måde at få kernerne ud af et granatæble er ved at skære det over på tværs. Derefter lægger man den halve frugt i hånden og banker med en ske/grydeske på skallen, og kernerne falder efterhånden ud i hånden. De hvide celler i frugten er bitre og skal sorteres fra. Vitaminindholdet er ikke særlig højt.

Granatæble