Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 20

Lør: 10 - 18

Søn: lukket

 

Ørred

Ørred

Ørreden er en halvfed fisk, og kødet er lyserødt og fast.

Hvad kendetegner ørreden?

Ørreden, eller regnbueørred som den også kaldes, bliver typisk op til 80-90 cm og de største vejer helt op til 14 kilo. Ørreden er tæt beslægtet med både havørreden og laksen. I Danmark fås ørred som regel fra dambrug, det vil sige fra anlæg til opdrætning. Ørreden hører ikke naturligt hjemme i Danmark, den vil dog være at finde i danske farvande alligevel, da dambrugene også sætter ørrederne ud. Ørreden hører naturligt hjemme ved Nordamerikas vestkyst.

Hvilke næringsstoffer er ørreden særligt rig på?

Ørreden er rig på omega-3 fedtsyrer, kalcium, selen og kalium. Den har desuden et højt indhold af vitamin B12 og solskinsvitaminet, Vitamin-D.

Hvordan tilberedes ørreden?

Ørreden kan tilberedes på mange forskellige måder – du kan fx ryge den, stege den, dampe den eller grille den.

Er du i tvivl om, hvordan du klargør og fileterer en hel ørred, så tag et kig på vores 3-trins vejledning til klargøring af hel fisk.

Energiindholdet i ørred

Næringsindhold pr. 100 g.

569 kJ (135 kcal)
Protein: 18,5 g
Kulhydrat: 0 g
Fedt: 6,7 g

Ørred