Ising

Ising

Isingen er en ret mager og lys fisk. Kødet er løst, en smule tørt og let sødligt.

Hvad kendetegner isingen?

Hvor stor bliver den, hvor lever den, hvordan yngler den og hvad lever den af.

Ising – eller slette, som den også er kendt som – er en fladfisk og er hører, ligesom skrubben, til rødspættefamilien. Isingen adskiller sig fra rødspætten, ved at den er mindre. Isingen bliver typisk op til 40 cm og vejer op til 1,2 kilo.

Isingen er mest udbredt i Nordsøen, dele af Østersøen og Skagerrak. Isingen lever primært af små krebsdyr og små fisk, som fx små sild og brislinger.

Isingen gyder op til 50.000-150.000 æg i forårsmånederne.

Hvilke næringsstoffer er isingen særligt rig på?

Isingen er rig på jod og selen. Jod er blandt andet nødvendigt for kroppens regulering af stofskiftet

Hvordan tilberedes isingen?

På grund af isingens størrelse (den er ikke så stor), steges den ofte hel.

Energiindhold i ising

Næringsindhold pr. 100 g:

343 kJ (81 kcal)
Protein: 18 g
Kulhydrat: 0 g
Fedt: 1 g

Ising