Snoet hvidløgsbrød med urter

Snoet hvidløgsbrød med urter

Antal: 6 stk. Tid: 10 min. + frysetid.

Personer: 4. Tid: 1,5 time. Ovntid: 15-20 minutter.

 

Ingredienser 

25 g gær
3 dl lunkent vand
100 g økologisk grahamsmel
300 g økologisk hvedemel
3 tsk. salt
3 spsk. økologiske sesamfrø

1 æg
1 tsk. flagesalt

 

Hvidløgssmør:

4 fed hvidløg
50 g stuetempereret smør
0,5 dl økologisk jomfruolivenolie
0,5 tsk friskkværnet sort peber
3 dl hakket persille

 


Sådan gør du

 

Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand. Hæld grahamsmel, hvedemel, salt og sesamfrø ned i gærblandingen. Ælt dejen godt i en røremaskine, eller ælt dejen med hænderne, til den er glat. Hvis dejen føles tynd, tilsættes lidt mere hvedemel. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter.

 

Lav hvidløgssmør, imens dejen hæver: Bland knuste hvidløgsfed, smør, olivenolie, friskkværnet sort peber og finhakket persille i en skål. Rør blandingen sammen til en ensartet konsistens.

 

Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud til en stor firkant. Fordel smørblandingen ud på hele fladen, og rul dejen sammen til en pølse. Skær eller klip brødet op fra den ene ende af rullen. Stop 2-4 cm fra rullens ende, så brødet stadig hænger sammen. Sno de to dele rundt om hinanden, og luk enderne godt sammen. Lad brødet efterhæve i cirka 15 minutter under et viskestykke. Pensl herefter med et sammenpisket æg, og drys med flagesalt. Bag brødet i en forvarmet ovn på 220°C i cirka 15-20 minutter, til brødet har en flot, gylden farve.

 

Skær det lune brød, og servér det fx til tapas eller pil selv-rejer!

 

Energi pr. person: 2112 kJ / 503 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g

Fedt: 13,5 g
Kulhydrat: 14,5 g