Nem blommetrifli med pisket creme fraiche og ingefær

Nem blommetrifli med pisket creme fraiche og ingefær

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.

 

Ingredienser 

500 g blommer

100 g sukker

1 spsk. revet ingefær

½ tsk. kanel

1 knsp. muskatnød

3 cl amaretto (kan udelades)

2 spsk. flormelis

1 tsk. vaniljepaste

250 g creme fraiche 38 %

100 g ingefærsmåkager (eller kanel- eller havrekiks)

 


Sådan gør du

 

Halvér blommerne, og fjern stenene. Vend blommerne med sukker, ingefær, kanel og muskatnød, og læg dem i et ovnfast fad. Bag blommerne i 15-20 min. ved 200°C. Vend blommerne med amaretto, og lad dem køle ned. Pisk flormelis, vanilje og creme fraiche til en tyk creme med en elpisker. Knus småkagerne groft. Kom blommer og den tilhørende sirup i 4 portionsglas. Kom knuste småkager oven på, og top med pisket creme fraiche og evt. lidt ekstra knuste kager.

 

Energi pr. pers.: 1436KJ/343Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 1,3 g.
Kulhydrat: 30,1 g.
Fedt: 6 g.

;