Nakkekoteletter med nem BBQ-sauce og bagte kartofler med purløgsdressing

Nakkekoteletter med nem BBQ-sauce og bagte kartofler med purløgsdressing

Antal: 4 pers. Tid: 1 time og 10 min. 

 

Ingredienser 

1/2 dl ketchup

1/2 dl HP Sauce

2 spsk. sojasauce

2 spsk. majsolie

1 fed hvidløg, knust

Salt og sort peber

500 g nakkekoteletter

4 bagekartofler

150 g creme fraiche 9 %

1 lille bundt purløg

1 spsk. sød sennep

150 g Gestus salatmix

2 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

 


Sådan gør du

 

Rør en marinade sammen af ketchup, HP Sauce, sojasauce, majsolie og knust hvidløg og smag til med salt og godt med sort peber. Smør marinaden på nakkekoteletterne, og lad dem trække, indtil de skal grilles. Skrub kartoflerne, og dup dem tørre. Prik dem et par steder med en kødnål, og pak hver kartoffel ind i alufolie. Læg kartoflerne i grillen ved indirekte varme i ca. 1 time. Du kan også bage dem i ovnen ved 200°C i en time.
Nakkekoteletter grilles ved direkte varme, ca. 4 min. pr. side. Rør creme fraiche sammen med fintklippet purløg og sød sennep samt lidt salt og peber. Vend salaten med olivenolie og hvidvinseddike, og krydr med lidt salt og peber. Skær et snit i hver bagekartoffel, og servér med creme fraiche-dressingen.

 

Energi pr. person: 2897KJ/692Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,1 g.
Kulhydrat: 14,9 g.
Fedt: 7 g.