Kyllingelår med rosmarin, tomat, hvidløg og kartofler

Kyllingelår med rosmarin, tomat, hvidløg og kartofler

Antal: 4 pers. Tid: 50 min.

 

Ingredienser 

700 g kartofler

1 helt hvidløg

4 hele kyllingelår

2 kviste rosmarin

2 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

400 g cherrytomater

1 økologisk citron 

 


Sådan gør du

 

Skrub kartoflerne, og dup dem tørre. Skær dem i halve eller kvarte, og kom dem i et stort ovnfast fad. Riv bladene af rosmarinen, og drys dem over kartoflerne. Kom kyllingelårene i fadet, og dryp
olien over. Krydr med salt og peber, og vend det hele rundt, så olie og krydderier fordeles. Læg kyllingen øverst. Skær hvidløget over på tværs, og læg det blandt kartoflerne. Steg det hele ved 200°C i 20 min. Kom så tomater og citronbåde ved, og steg videre i 20 min. 

 

Energi pr. person: 2490KJ/595Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g.
Kulhydrat: 6,9 g.
Fedt: 6,8 g.