Kaffe panna cotta med pistaciepraline

Kaffe panna cotta med pistaciepraline

Antal: 6 stk. Tid: 10 min. + frysetid.

 

Ingredienser 

5 dl piskefløde

1 dl stærk kaffe eller espresso

70 g sukker

4 blade husblas

 

Kaffesirup:

1 dl stærk kaffe eller espresso

75 g sukker

 

Praliné:

40 g usaltede pistacienødder, uden skal

50 g sukker

 


Sådan gør du

 

Kom piskefløde i en gryde sammen med kaffe og sukker, og varm det op til kogepunktet. Læg imens husblas i blød i en dyb tallerken med koldt vand, så det bliver blødt. Vrid vandet af husblassen, og kom den i den varme flødeblanding, mens der røres. Sluk for varmen, og hæld blandingen gennem en sigte og ned i seks portionsglas. Lad panna cottaen køle af og sætte sig i køleskabet i mindst 3 timer eller natten over. Til kaffesirup koges kaffe sammen med sukker ved middel varme i 5-10 min., til det tykner. Lad siruppen køle helt af, og hæld den over panna cottaerne (når de har sat sig). Til praliné smeltes sukkeret til karamel i en tør pande. Kom pistacienødder i, og vend det sammen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af. Hak det groft, og drys det oven på panna cottaen ved servering.

 

Energi pr. pers.: 3449KJ/824Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4,7 g.
Kulhydrat: 22 g.
Fedt: 26 g.

;