Indisk fiskefad med blomkål, grønne bønner og ris

Indisk fiskefad med blomkål, grønne bønner og ris

Antal: 4 pers. Tid: 35 min.

 

Ingredienser 

500 g blomkål

2 tsk. garam masala

1 tsk. gurkemeje

1 spsk. vindruekerneolie

Salt. 1 dåse kokosmælk

450 g torsk, mørksej eller lignende

150 g friske grønne bønner

3 dl basmatiris

4 1/2 dl vand

1 lime

 


Sådan gør du

 

Del blomkålen i store buketter. Rør garam masala sammen med gurkemeje, og vend blomkålen med halvdelen af krydderiblandingen. Vend blomkålen med olie og lidt salt, og fordel den i et stort ovnfast fad. Hæld kokosmælk ved, og forsteg blomkålen i 15 min. ved 200°C. Del fisken i portionsstykker, kom resten af krydderiblandingen på, og krydr med lidt salt. Nip stilken af bønnerne. Tag blomkålen ud af ovnen, og læg fisken ned blandt blomkålen. Kom bønnerne ved, og sæt fadet tilbage i ovnen i 12 min. Risene koges ved svag varme med vand og en smule salt i 12 min. Lad risene trække i 10 min. Servér med lime.

 

Energi pr. person: 2268KJ/542Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,4 g.
Kulhydrat: 9,8 g.
Fedt: 4 g.