Grønne wraps med sprøde falafler og cremet fetadressing

Grønne wraps med sprøde falafler og cremet fetadressing

Ingredienser

Personer: 4. Tid: 1 time.

 

4-8 spidskålsblade

4-8 stængler purløg eller toppene af forårsløg

 

Fetadressing:

150 g feta

2 dl creme fraiche 9 %

1 fed hvidløg

2 tsk citronsaft

Salt og peber

 

Quinoasalat:

1 rød peber

½ agurk

2 forårsløg

Rød chili (bestem selv mængden)

2 dl kogt quinoa

2 dl ærter

1 spsk olivenolie

Salt og peber

 

Falafler:

400 g tørrede kikærter (sat i blød i 12 timer)

2 løg

2 fed hvidløg

2 dl frisk koriander

2 spsk spidskommen

2 tsk salt

2 dl revne kartofler

3 æg

2 spsk citronsaft

6 spsk rasp

1 l olie til stegning

 

Pynt:

2 stængler frisk mynte

2 spsk sesamfrø

Evt. chilipulver


 

Sådan gør du

 

Start med fetadressingen: Blend alle ingredienserne, til dressingen er glat og cremet. Smag til med salt og peber, og sæt dressingen på køl.

Skær rød peber og agurker i tern. Snit forårsløg og chili fint. Vend alle ingredienserne nænsomt sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

Sigt vandet fra kikærterne og hak løg. Kom begge dele i en blender eller foodprocessor sammen med hvidløg, koriander, spidskommen, salt, kartofler, æg, citronsaft og rasp. Blend det hele sammen til en jævn fars.  

Varm olien op til 175°C i en gryde. Form falaflerne runde med en spiseske, og steg dem gyldne og sprøde i olien. Lad falaflerne dryppe af på køkkenrulle.

Kom et par skefulde quinoasalat og to-tre lune falafler i hvert kålblad. Top med fetadressing, og rul bladet sammen som en forårsrulle. Bind evt. rullerne sammen med purløg eller toppene af et forårsløg. Læg rullerne på et passende fad og drys med sesamfrø, friske mynteblade og evt. lidt chilipulver.

 

Energi pr. person: 2733 KJ / 654 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g
Fedt: 11 g

Kulhydrat: 14 g

;