Grillet honningglaseret hamburgerryg med salat og rugbrødschips

Grillet honningglaseret hamburgerryg med salat og rugbrødschips

Personer: 4. Tid: 60 minutter.

 

Ingredienser 

800 g røget hamburgerryg
1 spsk olivenolie
1 spsk sojasauce
2 spsk honning

1 tsk chiliflager
2 små hvidløgsfed
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Salat:
4 stk hjertesalat
2 stk majskolber

2 stk avokado
100 g blåbær
1 dl rugbrødschips

 

Dressing:
0,5 dl olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk dijonsennep
1 tsk honning
0,5 tsk friskkværnet sort peber
0,5 tsk salt


Pynt:
1 håndfuld mynte og kørvel

 


Sådan gør du

 

Læg hamburgerryggen i en gryde med kogende vand. Kog den ved svag varme i cirka 40 minutter.

Bland olie, sojasauce, honning, chiliflager, finthakket hvidløg, salt og friskkværnet sort peber sammen til en marinade. Når kødet er kogt færdigt, fjernes nettet. Pensl hamburgerryggen med marinaden. Kom hamburgerryggen på en forvarmet grill eller grillpande. Grill den i cirka 10 minutter, til kernetemperaturen er 60 °C.

Del hjertesalaterne i to. Læg dem på en forvarmet grill eller grillpande, og grill dem i ca. 2 minutter, så de stadig har lidt bid. Kog majskolberne i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter. Skær herefter majskornene fra kolberne. Skær avokado i både og skyl blåbær i vand.

Bland olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, honning, friskkværnet sort peber og salt sammen til en dressing.

Anret salaten på et stort fad. Skær hamburgerryggen i tynde skiver og læg dem på fadet. Hæld dressingen over salaten. Pynt med rugbrødschips, mynte og kørvel.

 

Energi pr. person: 2893 kJ / 689 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g

Fedt: 8,5 g
Kulhydrat: 10,5 g