Græske kyllingespyd med fetacreme og agurkesalat

Græske kyllingespyd med fetacreme og agurkesalat

Antal: 4 pers. Tid: 40 min.

 

Ingredienser 

1 fed hvidløg

1 spsk. fennikelfrø

2 tsk. tørret oregano

2 spsk. citronsaft

1 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

4 kyllingebryster

150 g feta

100 g græsk yoghurt 2 %

1 agurk

250 g tomater

1 rødløg

1 håndfuld dild

1 spsk. rødvinseddike

1 spsk. olivenolie

 

Tilbehør:

4 pitabrød eller fladbrød

 


Sådan gør du

 

Knus hvidløget, og knus fennikelfrø i en morter. Bland det med oregano, citronsaft og olivenolie, og krydr godt med salt og peber. Skær kyllingen i store tern, og vend dem i marinaden. Træk

kødet på grillspyd, og grill kødet 5-6 min. pr. side. Blend feta med græsk yoghurt, og smag til med salt og peber. Skær agurk og tomat i grove tern, og vend med fintsnittet rødløg, grofthakket dild, eddike og olivenolie. Smag til med lidt salt. Spis med lune pitabrød eller fladbrød.

 

Energi pr. person: 2243KJ/536Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,3 g.
Kulhydrat: 11,4 g.
Fedt: 3,9 g.