Chokoladeis med Daim

Chokoladeis med Daim

Antal: 8 pers. Tid: 30 min. + frysetid. 

 

Ingredienser 

200 g Marabou mælkechokolade

4 dl sødmælk

100 g sukker

2 1/2 dl kondenseret mælk

2 1/2 dl piskefløde

75 g Marabou mælkechokolade med Daim

 


Sådan gør du

 

Hak 200 g mælkechokolade groft, og kom det i en skål. Varm sødmælk og sukker op til kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør det sammen, så chokoladen smelter. Rør kondenseret mælk i, og lad blandingen køle af i køleskabet. Hak mælkechokoladen med Daim. Hvis du bruger ismaskine, røres fløde og hakket chokolade i den afkølede blanding, som fryses i ismaskinen, til det har softicekonsistens, som derefter kommes i en beholder og fryses færdig i mindst 3 timer. Hvis du ikke har en ismaskine, piskes fløden til skum og vendes i den afkølede isblanding sammen med hakket chokolade. Kom blandingen i en form, og frys den i mindst 6 timer.

 

Energi pr. person: 2092KJ/500Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g.
Kulhydrat: 34,3 g.
Fedt: 16,7 g.