Cæsarsalat med ristet blomkål og croutoner

Cæsarsalat med ristet blomkål og croutoner

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.

 

Ingredienser 

500 g blomkål

2 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg

1 tsk. paprika

Salt og sort peber

150 g daggammelt hvedebrød, f.eks. ciabatta

1 romainesalat

250 g cherrytomater

 

Cæsardressing:

2 ansjosfileter

½ fed hvidløg

1 tsk. dijonsennep

75 g mayonnaise

2 spsk. citronsaft

2 tsk. engelsk sauce

20 g fintrevet parmesan

¼-½ dl vand

Salt og sort peber

 


Sådan gør du

 

Del blomkålen i buketter, og kom dem i et ovnfast fad. Vend dem med olivenolie, knust hvidløg, paprika og lidt salt og peber, og bag dem i 15 min. ved 200°C.

Riv imens brødet i mindre stykker. Tag blomkålen ud af ovnen, og vend brødstykkerne i fadet, så brødet får krydderi og olie på sig. Steg færdig i ovnen i 5-6 min. til brødet er sprødt. Snit salaten i grove stykker, og halvér tomaterne. Til dressing hakkes ansjoser fint og blandes med knust hvidløg, sennep, mayonnaise, citronsaft, engelsk sauce og parmesan. Juster konsistensen med lidt vand, og smag til med salt og peber. Anret salat og tomater i et fad, og top med ovnristet blomkål og croutoner. Kom dressing på.

 

Energi pr. person: 1613KJ/385Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,3 g.
Kulhydrat: 8,2 g.
Fedt: 8 g.