Æbletærte med frangipane og kanel

Æbletærte med frangipane og kanel

Antal: 8 pers. Tid: 60 min

 

Ingredienser 

Dej:

150 g hvedemel

40 g flormelis

75 g koldt smør

1 æggeblomme

2-3 spsk. koldt vand
 

Fyld:

75 g blødt smør

100 g marcipan

25 g sukker

1 æg

1 tsk. vaniljepaste eller vaniljesukker

1 spsk. hvedemel

600 g æbler

2 spsk. rørsukker + 1 tsk. kanel

50 g mandelflager

 


Sådan gør du

 

Rør hvedemel og flormelis sammen. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til det ligner grov rasp. Brug æggeblommen og lidt vand til at samle dejen. Den skal ikke æltes, blot samles i en klump. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile 30 min. i køleskabet. Rul dejen ud til 4 mm tykkelse, og beklæd en tærteform med løs bund på ca. 25 cm i diameter med dejen. Trim kanterne. Prik bunden af tærten med en gaffel, og forbag den i 20 min. ved 175°C. Lad tærtebunden køle let af i formen. Rør smør, marcipan, sukker, æg, vanilje og hvedemel sammen til frangipanemassen, og fordel den i bunden af tærten. Skræl æblerne, og skær dem i både. Kom dem ned i frangipanemassen. Bland rørsukker og kanel, og drys det oven på. Drys til sidst med mandelflager, og bag tærten færdig i ca. 30 min.

 

Energi pr. person: 1683KJ/402Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,1 g.
Kulhydrat: 26,8 g.
Fedt: 15,4 g.