Antal: 8 pers. Tid: 60 min
Dej:
150 g hvedemel
40 g flormelis
75 g koldt smør
1 æggeblomme
2-3 spsk. koldt vand
Fyld:
75 g blødt smør
100 g marcipan
25 g sukker
1 æg
1 tsk. vaniljepaste eller vaniljesukker
1 spsk. hvedemel
600 g æbler
2 spsk. rørsukker + 1 tsk. kanel
50 g mandelflager
Rør hvedemel og flormelis sammen. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til det ligner grov rasp. Brug æggeblommen og lidt vand til at samle dejen. Den skal ikke æltes, blot samles i en klump. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile 30 min. i køleskabet. Rul dejen ud til 4 mm tykkelse, og beklæd en tærteform med løs bund på ca. 25 cm i diameter med dejen. Trim kanterne. Prik bunden af tærten med en gaffel, og forbag den i 20 min. ved 175°C. Lad tærtebunden køle let af i formen. Rør smør, marcipan, sukker, æg, vanilje og hvedemel sammen til frangipanemassen, og fordel den i bunden af tærten. Skræl æblerne, og skær dem i både. Kom dem ned i frangipanemassen. Bland rørsukker og kanel, og drys det oven på. Drys til sidst med mandelflager, og bag tærten færdig i ca. 30 min.
Energi pr. person: 1683KJ/402Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,1 g.
Kulhydrat: 26,8 g.
Fedt: 15,4 g.