Verdens lækreste blåbærcheesecake

30-60 min
9 personer

Ingredienser

1 Springform à 22 cm

 

Bund:

250 g kammerjunkere

100 g smør

 

Blåbærsirup:

350 g blåbær

100 g sukker

2 spsk citronsaft

 

Blåbærmousse:

6 blade husblas

2 past. hele æg

75 g sukker

1 vaniljestang

350 g flødeost naturel

1 økologisk citron

2 dl fløde

 

Pynt: friske blåbær, rød skovsyre, små lyserøde marengs og kammerjunkere.

Til bunden kommes kammerjunkere i en frysepose, som bankes til smulder. Bland knuste kammerjunkere med smeltet smør til en ensartet masse. Kom klar folie rundt i kanten på en springform à 22 cm i diameter. Pres kammerjunkeblandingen i bunden af springformen, og stil den på køl i ca. 30 minutter.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Kom blåbær, sukker og citronsaft i en gryde og lad det koge op i 4-6 minutter. Blend til en ensartet konsistens. Hæld blåbærlagen igennem en fin sigte og stil til side. Pisk de pasteuriserede æg med sukker og kornene fra vaniljestangen. Pisk flødeosten i sammen med revet, økologisk citronskal. Pisk fløden let og vend det i æggeblandingen. Tag husblassen op af vandet, og lun det i en gryde, til det er smeltet. Vend smeltet husblas sammen med den sigtede blåbærsirup og vend blandingen i hele moussen. Kom moussen over i springformen og fordel den i ét lag, som glattes på toppen. Kom film over kagen, og stil den på køl i minimum 3-4 timer.

Tag kagen ud af formen og anret den på et fad. Pynt med friske blåbær, rød skovsyre, marengs og kammerjunkere.

Tip: Man kan erstatte blåbær med friske kirsebær.

 

Energi pr. person: 2032 kJ / 484 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Fedt: 20,5 g

Kulhydrat: 24,5 g

Verdens lækreste blåbærcheesecake

Til bunden kommes kammerjunkere i en frysepose, som bankes til smulder. Bland knuste kammerjunkere med smeltet smør til en ensartet masse. Kom klar folie rundt i kanten på en springform à 22 cm i diameter. Pres kammerjunkeblandingen i bunden af springformen, og stil den på køl i ca. 30 minutter.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Kom blåbær, sukker og citronsaft i en gryde og lad det koge op i 4-6 minutter. Blend til en ensartet konsistens. Hæld blåbærlagen igennem en fin sigte og stil til side. Pisk de pasteuriserede æg med sukker og kornene fra vaniljestangen. Pisk flødeosten i sammen med revet, økologisk citronskal. Pisk fløden let og vend det i æggeblandingen. Tag husblassen op af vandet, og lun det i en gryde, til det er smeltet. Vend smeltet husblas sammen med den sigtede blåbærsirup og vend blandingen i hele moussen. Kom moussen over i springformen og fordel den i ét lag, som glattes på toppen. Kom film over kagen, og stil den på køl i minimum 3-4 timer.

Tag kagen ud af formen og anret den på et fad. Pynt med friske blåbær, rød skovsyre, marengs og kammerjunkere.

Tip: Man kan erstatte blåbær med friske kirsebær.

 

Energi pr. person: 2032 kJ / 484 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Fedt: 20,5 g

Kulhydrat: 24,5 g