Vegansk nøddepostej

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

50 g hasselnødder

500 g champignon.

80 g basmatiris

2-3 løg

1-2 fed hvidløg

2 tsk. tørret timian

2 spsk. chiafrø

2,5 dl usødet plantefløde, fx havrefløde

2,5 tsk. NoEgg

2 tsk. salt

Lidt peber

Planteolie til at smøre fadet med

Sådan gør du

Kog risene og lad dem køle af.

Rens/skræl løg og svampe og hak dem groft.

Hak hasselnødderne groft og pres hvidløgene.

Svits svampe, løg, hvidløg, nødder og timian ved høj varme i en gryde uden låg. Al væden fra svampene skal fordampe.

Sluk for varmen.

Tilsæt NoEgg, fløde, chiafrø, ris, salt og peber. Rør godt.

Smør et ildfast fad med olie og hæld svampe-nøddeblandingen heri.

Bag midt i ovnen ved 180 grader i ca. 65 minutter.

Energi pr. person: 1125 Kj / 268 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein:  2,8 g.
Kulhydrat: 11 g.
Fedt: 3,6 g.

Inspiration til denne opskrift er hentet fra www.veganer.nu