8 personer
3 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker
½ tsk vaniljepulver
½ liter fløde 38 %
1 pasteuriseret æggehvide
200 g nøddecreme
50 g hakkede, ristede hasselnødder
Tilbehør:
Sprøde isvafler
Kom en 1,5 liters brødform i fryseren. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljepulver, til det er lyst og skummende. Pisk fløden til en let skum. Pisk æggehviden helt stiv. Bland fløden i ægge-sukkermassen og vend det sammen til en ensartet konsistens. Vend forsigtigt stiftpisket æggehvide i blandingen. Hvis nøddeblandingen er for hård, kan den lunes kort i mikroovnen, til den er mere cremet. Vend nu nøddecreme forsigtigt rundt i isblandingen. Kom ismassen i en aflang brødform på 1,5 liter og frys den i 4-5 timer. Tag isen op 30 minutter inden servering, og sæt den i køleskabet. Lav kugler af den og servér i vafler med hakkede, ristede hasselnødder på.
Energi pr. person: 2283 kJ / 544 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 27,5 g
Kulhydrat: 21,0 g