Vandbakkelser med nøddecreme eller nutella

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Vandbakkelser med nøddecreme
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Antal: 12 stk.

Vandbakkelser:

1 dl sødmælk

1 dl vand

90 g smør

1 nip salt

1 tsk. sukker

120 g hvedemel

3 æg str. M/L

 

Fyld:

2½ dl piskefløde

2 tsk. flormelis

125 g nøddecreme eller nutella

1 spsk. flormelis til pynt

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200°C. Kom mælk, vand, smør, salt og sukker i en gryde og kog det op, til smørret er smeltet, og salt og sukker er opløst. Sigt melet ned i gryden og rør godt rundt, mens det varmes op i bunden af gryden. Kom dejen over i en skål, og lad den køle af i 5-10 min. Rør æggene let sammen og tilsæt halvdelen til dejen. Rør grundigt, til det hele er optaget i dejen, og kom så den sidste halvdel af æggene i og rør videre, til dejen er blank og elastisk.

Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt 12 små boller ud på en bageplade med bagepapir. Husk at lave plads imellem dem, da de hæver meget. Du kan også bare sætte dejen med to teskeer. Kom vandbakkelserne i ovnen, og sænk med det samme temperaturen til 175°C. Bag vandbakkelserne i 30-40 min. Du må ikke åbne ovndøren den første halvdel af bagetiden, da de så vil kollapse. Lad vandbakkelserne køle af på en rist.

Til fyld piskes fløde til skum. Kom flormelis og nøddecreme i og pisk videre til du har en luftig, lysebrun creme. Kom cremen i sprøjtepose med stjernetylle. Flæk vandbakkelserne og fyld dem med cremen. Pynt evt. med flormelis gennem en sigte. 

 

Energi pr. person: 1030KJ/246Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5 g.
Kulhydrat: 19,6 g.
Fedt: 23,8 g.