Svinemørbrad braiseret med fennikel, bønner, citron og hvidløg

30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 svinemørbrad

Salt og sort peber

1 fennikel

4 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

2 dl tør hvidvin (eller vand)

1 dåse bønner f.eks. kidney beans

½ usprøjtet citron

2 spsk. rosmarin

Om råvarerne

Puds evt. svinemørbraden af og krydr den med salt og peber. Skær fenniklen i smalle både og skær hvidløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde og brun mørbraden grundigt på alle sider. Tag den op af gryden og kom fennikel i. Steg i 8-10 min. til fenniklen begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og steg videre et minut. Krydr med lidt salt og peber. Kom vin og bønner i gryden sammen med citron skåret i skiver. Læg kødet tilbage i gryden og drys rosmarin over. Kom låg på og lad retten simre ved svag varme i 15-20 min. eller til kødet har en centrumtemperatur på 65-70 gr.

 

Energi pr. person: 181KJ/435Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,2 g.
Kulhydrat: 4,9 g.
Fedt: 5 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Svinemørbrad braiseret med fennikel, bønner, citron og hvidløg

Puds evt. svinemørbraden af og krydr den med salt og peber. Skær fenniklen i smalle både og skær hvidløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde og brun mørbraden grundigt på alle sider. Tag den op af gryden og kom fennikel i. Steg i 8-10 min. til fenniklen begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og steg videre et minut. Krydr med lidt salt og peber. Kom vin og bønner i gryden sammen med citron skåret i skiver. Læg kødet tilbage i gryden og drys rosmarin over. Kom låg på og lad retten simre ved svag varme i 15-20 min. eller til kødet har en centrumtemperatur på 65-70 gr.

 

Energi pr. person: 181KJ/435Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,2 g.
Kulhydrat: 4,9 g.
Fedt: 5 g.