Svinekoteletter med grøntsager og frisk salvie

30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 svinekoteletter uden ben

1 tsk salt

1 tsk peber

25 g smør

2 spsk neutral olie

 

Grøntsager:

1 spsk olivenolie

3 fed hvidløg

1 rødløg

6 friske salvieblade

2 æbler

150 g rosenkål

1,5 dl æblemost

1 tsk salt

1 tsk peber

 

Tip: Servér med en grov salat af fx perlebyg, bagt hokkaido og babyspinat.

Om råvarerne

Læg svinekoteletterne i et fad og drys med salt. Lad dem temperere ved stuetemperatur i ca. 15 minutter.

Del hvidløg i halve og skær rødløg i både. Fordel hvidløg, rødløg og salvie i en pande med olie og lad dem sautere ved middelvarme i 2 minutter. Rens rosenkål, del dem i halve, skær æbler i både og kom dem på panden. Lad det stege videre i 5 minutter. Hæld æblemost over grøntsagerne og lad det koge op i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber.

Dup svinekoteletterne tørre med et rent viskestykke. Krydr med peber. Kom smør og olie på en varm pande. Kom svinekoteletterne på panden og brun dem ved middelvarme i ca. 1 minut på hver side. Steg svinekoteletterne i yderligere 2 minutter. Tag svinekoteletterne af panden og lad dem hvile i 5 minutter før servering.

Anret koteletterne med grøntsager og æblemost fra panden. Server en grov salat til.

 

Energi pr. person: 1786 Kj/ 425 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g
Fedt: 9,5 g
Kulhydrat: 5 g

Svinekoteletter med grøntsager og frisk salvie

Læg svinekoteletterne i et fad og drys med salt. Lad dem temperere ved stuetemperatur i ca. 15 minutter.

Del hvidløg i halve og skær rødløg i både. Fordel hvidløg, rødløg og salvie i en pande med olie og lad dem sautere ved middelvarme i 2 minutter. Rens rosenkål, del dem i halve, skær æbler i både og kom dem på panden. Lad det stege videre i 5 minutter. Hæld æblemost over grøntsagerne og lad det koge op i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber.

Dup svinekoteletterne tørre med et rent viskestykke. Krydr med peber. Kom smør og olie på en varm pande. Kom svinekoteletterne på panden og brun dem ved middelvarme i ca. 1 minut på hver side. Steg svinekoteletterne i yderligere 2 minutter. Tag svinekoteletterne af panden og lad dem hvile i 5 minutter før servering.

Anret koteletterne med grøntsager og æblemost fra panden. Server en grov salat til.

 

Energi pr. person: 1786 Kj/ 425 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g
Fedt: 9,5 g
Kulhydrat: 5 g