Svinekæber med rodfrugtmos og spinatsalat

30-60 min
4 personer

Ingredienser

800 g ølmarinerede svinekæber

 

Rodfrugtmos:

1 kg blandede rodfrugter, fx knoldselleri, gulerødder, kartofler og persillerod

50 g smør

2 dl letmælk

Salt og friskkværnet peber

 

Spinatsalat:

100 g jordskok

100 g gulerod

2 spsk rapsolie

1 spsk æbleeddike

1 tsk dijonsennep

Salt og kværnet sort peber

100 g renset babyspinat

50 g ristede mandler

1 pære

Varm svinekæber efter anvisning på emballagen. Skræl rodfrugterne og skær dem ud i mindre tern. Kog dem møre i en gryde med vand. Hæld vandet fra og lad dem stå i gryden og dampe af. Smelt smør i mælken. Mos rodfrugterne med et piskeris og tilsæt den varme mælk. Mos rodfrugterne til massen er jævn. Smag til med salt og peber.

Skræl jordskokker og gulerødder, skær dem i tynde strimler og læg dem i koldt vand. Pisk rapsolie, æbleeddike og dijonsennep sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med babyspinaten. Hæld vandet fra de snittede grøntsager og tør dem grundigt. Vend de snittede grøntsager med babyspinaten. Hak mandlerne groft, og drys dem over salaten med pære skåret i både. Anret og servér salaten med rodfrugtmos og svinekæber.

 

Energi pr. person: 3286 kJ / 782 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g
Kulhydrat: 7 g

Fedt: 7 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Svinekæber

Varm svinekæber efter anvisning på emballagen. Skræl rodfrugterne og skær dem ud i mindre tern. Kog dem møre i en gryde med vand. Hæld vandet fra og lad dem stå i gryden og dampe af. Smelt smør i mælken. Mos rodfrugterne med et piskeris og tilsæt den varme mælk. Mos rodfrugterne til massen er jævn. Smag til med salt og peber.

Skræl jordskokker og gulerødder, skær dem i tynde strimler og læg dem i koldt vand. Pisk rapsolie, æbleeddike og dijonsennep sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med babyspinaten. Hæld vandet fra de snittede grøntsager og tør dem grundigt. Vend de snittede grøntsager med babyspinaten. Hak mandlerne groft, og drys dem over salaten med pære skåret i både. Anret og servér salaten med rodfrugtmos og svinekæber.

 

Energi pr. person: 3286 kJ / 782 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g
Kulhydrat: 7 g

Fedt: 7 g