4 personer
3 dl vand
25 g gær
450 g hvedemel, gerne pizzamel
1 tsk. groft salt + ekstra til svampe
500 g blandede svampe
1 rødløg
2 spsk. Olivenolie
Sort peber
200 g Violife revet med mozzarellasmag
2 spsk. hakket bredbladet persille
1 spsk. frisk timian.
Til pizzadejen blandes vand og gær sammen. Tilsæt hvedemel og 1 tsk. groft salt, og ælt dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket i 1 ½ time, til den har dobbelt størrelse. Skær svampene i skiver, og løget i strimler. Varm 1 spsk. olivenolie i en pande, og svits svampe og løg sammen. Når svampene begynder at brune, krydres de med salt og peber. Sluk for varmen. Del dejen i to kugler, og form dem til pizzabunde. Kom bundene på bageplader, og pensl hver bund med resten af olien. Fordel Violife med mozzarellasmag på bundene, og kom derefter svampene på. Drys med persille og timian. Bag pizzaerne ved 250°C i 12-15 min. Tip: Spray evt. en smule vand over Violife med mozzarellasmag, inden det bages, for at sikre den optimale smelteevne.
Energi pr. person: 2642KJ/631Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,6 g.
Kulhydrat: 24,1 g.
Fedt: 5,1 g.