Stjernebrød med nøddecreme/Nutella

fork and spoon
Brød og kager
clock
90-120 min
Stjernebrød med nøddecreme
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

60 g smør

2 dl mælk

25 g gær

1 æg

3 spsk sukker

½ tsk vaniljepulver

½ tsk salt

450-500 g hvedemel

275 g nøddecreme

1 æg til pensling

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, hæld mælken ved og tag det af varmen. Blandingen må ikke blive for varm. Smuldr gæren ud i blandingen, og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt æg, sukker, vaniljepulver og salt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen glat og smidig. Drys lidt mel i bunden af en skål og kom dejen i skålen. Lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

Drys lidt mel på bordet og del dejen i 4 lige store stykker. Form hvert stykke dej til runde boller. Hver bolle rulles ud til en rund form à ca. 25-27 cm i diameter. Læg første runde stykke dej på en bageplade med bagepapir. Smør første stykke dej med 1/3 af nøddecremen, næsten ud til kanten af dejen. Læg et stykke dej ovenpå, og smør med nøddecreme. Gør det samme med tredje stykke dej og kom fjerde stykke dej på toppen uden nøddecreme. Placér et glas eller en udstikker på ca. 5-7 cm i diameter i midten af dejen. Del dejen i 4 lige store stykker fra glasset og ud til kanten, 2 vandrette og 2 lodrette. Hvert felt deles yderligere i 4, så det ender med 16 snit/strimler. Løft 2 snitter op ad gangen og drej hvert stykke 2 gange rundt i modsatte retning. Enderne på de 2 stykker presses godt sammen i spidsen. Forsæt hele vejen rundt, så stjernen får 8 spidser. Lad stjernebrødet hvile tildækket under et klæde i 30 minutter.

Pensl stjernebrødet med sammenpisket æg, og bag det i almindelig ovn ved 200°C i ca. 15-17 minutter, eller til den er gylden og gennembagt. Lad brødet køle af på en rist.

Tip: Drys eventuelt med flormelis lige inden servering

 

Energi pr. person: 2087 kJ / 497 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 16,5 g

Kulhydrat: 44,0 g