Sprængt grillet kylling med citron og estragon

120+ min

Ingredienser

4-6 timer i saltlage. Grilles i 1 time og 15 minutter ved indirekte varme.

 

1 kylling ca. 1,8 kg

Kværnet peber

 

Saltlage:

4 liter vand

225 g fint salt

125 g sukker

2 usprøjtede citroner

1 bundt frisk estragon

1 spsk. tørret estragon

 

Pynt:

Estragon og grillet citron

Kog vand op i en gryde med salt og sukker. Halver citronerne og pres saften ud i vandet. Kom herefter citronerne i vandet da det giver mere smag. Kom frisk og tørret estragon i vandet og lad det koge op. Skum urenheder fra. Lad vandet køle af på køkkenbordet. Stil derefter vandet i køleskab og sørg for at det er helt koldt.

Klargør kyllingen ved at skylle den indvendig. Kom kyllingen i den afkølede lage.

Lad nu kyllingen trække i lagen i 4-6 timer på køl.

Tag kyllingen op, skyl den i koldt vand og dup med køkkenrulle. Bind evt. lårene sammen med bomuldssnor. Krydr med kværnet peber.

Grill kyllingen ved indirekte varme på grill ved medium temperatur. Den skal cirka have 1 time og 15 minutter til 1 time 30 minutter. Stik et stegetermometer i ved overlåret - den skal være over 75 grader.

Pynt med frisk estragon og grillet citron.

 

 

Energi pr. person:  1980 Kj/  471 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 18,0 g.
Kulhydrat: 0 g.

Fedt: 13,0 g. 

Sprængt grillet kylling med citron og estragon

Kog vand op i en gryde med salt og sukker. Halver citronerne og pres saften ud i vandet. Kom herefter citronerne i vandet da det giver mere smag. Kom frisk og tørret estragon i vandet og lad det koge op. Skum urenheder fra. Lad vandet køle af på køkkenbordet. Stil derefter vandet i køleskab og sørg for at det er helt koldt.

Klargør kyllingen ved at skylle den indvendig. Kom kyllingen i den afkølede lage.

Lad nu kyllingen trække i lagen i 4-6 timer på køl.

Tag kyllingen op, skyl den i koldt vand og dup med køkkenrulle. Bind evt. lårene sammen med bomuldssnor. Krydr med kværnet peber.

Grill kyllingen ved indirekte varme på grill ved medium temperatur. Den skal cirka have 1 time og 15 minutter til 1 time 30 minutter. Stik et stegetermometer i ved overlåret - den skal være over 75 grader.

Pynt med frisk estragon og grillet citron.

 

 

Energi pr. person:  1980 Kj/  471 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 18,0 g.
Kulhydrat: 0 g.

Fedt: 13,0 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN