Skovens honningbjørne

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Skovens honningbjørne
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

25 g gær
2 dl mælk
500 g mel
175 g blødt smør
50 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
2 æg
1 æg til pensling

Pynt:
100 g honning
4 spsk flormelis
50 g smeltet mørk chokolade

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde. Opløs gæren i mælken, og hæld det i et dejfad. Tilsæt mel, blødt smør, sukker, kardemomme og 2 æg. Ælt dejen godt, til den er glat. Lad dejen hæve i dejfadet under et rent viskestykke i 50 minutter. Stil dejen til hævning et lunt sted. Smør en 28 cm ringformet springform med smør. Slå dejen ned og gem ¼ af dejen til bamsernes ører. Form resten af dejen til 8 lige store boller og kom dem i formen. Tril 16 små kugler af den resterende dej, og læg to på hver bolle som ører på bamserne. Lad bollerne hæve i ca. 50 minutter under et rent viskestykke ved stuetemperatur. Forvarm ovnen til 190°C. Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag bollerne i ca. 30 minutter, eller til de er gyldne.

Lad bamserne køle i 5 minutter, inden de tages op af formen. De må ikke brækkes fra hinanden.

Varm honning i en kasserolle, og pensl bollerne med honningen, mens de er varme. Rør en tyk glasur af flormelis. Pynt hver bolle med glasur og smeltet chokolade, så de ligner små bamser. Servér bollerne lune.

 

Energi pr. person: 2226 kJ/530 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g.
Kulhydrat: 45,5 g.
Fedt: 14,0 g.