Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 20

Lør: 10 - 18

Søn: lukket

 

Saltbagt selleri

4 personer

Ingredienser

1 knoldselleri

2 kg groft salt

½ dl tørret tang (du kan bruge sushi nori tang, skåret i strimler)

1 håndfuld spiselige blomster, fx stedmoderblomst

Om råvarerne

Skrub sellerien meget grundigt med en børste eller svamp – hvis den er meget beskidt, kan du evt. skrælle den. Fugt saltet med lidt vand, så det nemmere hænger sammen. Kom selleriknolden i en gryde, der kan tåle ovn, og dæk sellerien helt til med salt. Bages i 2 timer ved 200°C. Udblød imens tangen i koldt vand. Pil saltskallen af den bagte sellerie og skær den i tynde skiver. Anret på at fad med appelsinsauce, udblødt tang og blomster.

Energi pr. person: 391KJ/93Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 1,9 g.

Kulhydrat:8,7 g.

Fedt: 0,3 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Skrub sellerien meget grundigt med en børste eller svamp – hvis den er meget beskidt, kan du evt. skrælle den. Fugt saltet med lidt vand, så det nemmere hænger sammen. Kom selleriknolden i en gryde, der kan tåle ovn, og dæk sellerien helt til med salt. Bages i 2 timer ved 200°C. Udblød imens tangen i koldt vand. Pil saltskallen af den bagte sellerie og skær den i tynde skiver. Anret på at fad med appelsinsauce, udblødt tang og blomster.

Energi pr. person: 391KJ/93Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 1,9 g.

Kulhydrat:8,7 g.

Fedt: 0,3 g.