8 personer
1 nakkefilet ca. 2 kg
10 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 tsk sort peber
2 tsk salt
2 dl rosmarinkviste
3 usprøjtede citroner
Pynt: Frisk rosmarin
Rids nakkefiletens overflade i tern, ca. 1 cm dybe. Knus hvidløg, og kom det ned mellem ternene sammen med olivenolie, sort peber og salt. Kom nakkefileten i et ovnfast fad, og stik de små rosmarinkviste ned i kødet. Skær citroner i halve, og kom dem i fadet. Giv stegen 2 timer i ovnen ved 180°C. Efter 2 timer skrues ovnen op på 225°C i yderligere 15 minutter, så stegen bliver flot mørk på overfladen. Pak stegen ind i stanniol, men undlad at pakke den sprøde overflade ind. Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres i skiver. Servér med de stegte citroner og pynt med frisk rosmarin.
Serveringstip: Servér med lune kartofler og grønne asparges vendt med grøn pesto.
Energi pr. person: 2190 kJ / 521 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 15,5 g
Fedt: 12,5 g
Kulhydrat: 1,0 g