Rosastegt andebryst med braiseret rødkål og råmarinerede pærer

30-60 min

Ingredienser

2 stk andebryst a 300 g

2 tsk salt

 

Braiseret rødkål:

½ rødkål, ca. 800 g

3 dl hvidvin

2 spsk rørsukker

1-2 tsk finthakket chili

1 tsk grønsagsbouillonpulver

 

Råmarinerede pærer:

2 pærer

50 g finthakkede pekannødder

2 spsk friskpresset appelsinsaft

 

Pynt: Timian

Fjern sener og hinder fra andebrysterne, rids skindet, drys med salt og stil dem tildækket på køl. Skær det halve rødkål i både, så bladene stadig hænger fast på stokken. Kom dem i et ovnfast fad sammen med hvidvin og drys med rørsukker, chili og bouillonpulver. Kom låg på fadet eller dæk det med alufolie og bag dem i ca. 45 minutter ved 180 grader.

Kom andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad og tænd ved jævn varme. Skru op når fedtet begynder at smelte og brystet steger. Steg dem gyldenbrune på begge sider og bag det færdig i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader.

Skær pærer i både og vend dem med pekannødder og appelsinsaft.

Server andebrystet skåret i skiver serveret med braiseret kål, pæresalat og pyntet med frisk timian.

 

 

Energi pr. person: 1783 Kj/ 425 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g.
Kulhydrat: 5,0  g.

Fedt: 2,5 g.

Alkohol: 1,5 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Rosastegt andebryst med braiseret rødkål og råmarinerede pærer

Fjern sener og hinder fra andebrysterne, rids skindet, drys med salt og stil dem tildækket på køl. Skær det halve rødkål i både, så bladene stadig hænger fast på stokken. Kom dem i et ovnfast fad sammen med hvidvin og drys med rørsukker, chili og bouillonpulver. Kom låg på fadet eller dæk det med alufolie og bag dem i ca. 45 minutter ved 180 grader.

Kom andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad og tænd ved jævn varme. Skru op når fedtet begynder at smelte og brystet steger. Steg dem gyldenbrune på begge sider og bag det færdig i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader.

Skær pærer i både og vend dem med pekannødder og appelsinsaft.

Server andebrystet skåret i skiver serveret med braiseret kål, pæresalat og pyntet med frisk timian.

 

 

Energi pr. person: 1783 Kj/ 425 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g.
Kulhydrat: 5,0  g.

Fedt: 2,5 g.

Alkohol: 1,5 g.

LÆS TILBUDSAVISEN