Rimet laks med grillet agurk, syltet løg og rygeost

fork and spoon
Forret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g laks (rim gerne en hel side)
2 spsk. salt
2 spsk. sukker
1 citron
1 spsk. knust fennikelfrø eller dildfrø

Garniture:
½ agurk
1 rødløg
½ dl eddike
½ dl sukker

4 spsk. rygeost
4 spsk. fløde

Sådan gør du

Skær skindet af laksen. Bland de øvrige ingredienser, riv citronskal. Vend laksen i blandingen og vrid citronen over. Dæk laksen i film og lad den trække et døgn. Skær den i tynde skiver og spis den i salater, som pålæg eller som forret med forskelligt garniture.

Eksempel på garniture:
Skræl agurken, halver den og skrab kernerne ud. Grill agurken på en grillpande, en grill eller en meget varm pande. Skær løget i skiver, kog eddike og sukker op og hæld over løgene, lad det trække på køl.
Pisk rygeost og fløde sammen til en creme.
Spis det hele med et stykke brød eller nogle sprøde brødkrummer.

Denne vin er velegnet til retten: Allram Grüner V.

Opskriften er udarbejdet af kokken Mathias Holt.