Pull apart brød med cheddar, rosmarin og oliven

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Pull apart brød med cheddar, rosmarin og oliven
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

Antal: 1 brød.
Aktiv tid: 30 min. Hæve- og bagetid: 2½ time.

2½ dl mælk.
1 dl vand.
25 g gær.
2 tsk groft salt. 
2 spsk olivenolie.
450-500 g hvedemel.

Fyld:
2 spsk finthakket frisk rosmarin.
100 g kalamata oliven uden sten.
100 g lagret cheddar.
Sort peber.
3 spsk olivenolie + 1 tsk olivenolie til formen.

 

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde og tilsæt vand, gær, salt og olivenolie. Rør melet i og ælt dejen godt igennem. Kom dejen i en skål, dæk med plastfolie og lad dejen hæve i 1 time. Bland rosmarin med grofthakkede oliven og groftrevet cheddarost, godt med sort peber og olivenolie. 
Del dejen i to og rul dem til lange pølser. Del hver pølse i tolv stykker, der trilles til kugler. Vend kuglerne i osteblandingen og læg dem i et ovnfast fad smurt med olie. Lad brødet efterhæve i 30 min. og bag det i 30-40 min. ved 200°C.

Find også Pull apart brød med leerdammer, tomat og parmaskinke her: 

Energi pr. 100 g: 1068KJ/255Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,9 g.
Kulhydrat: 35,1 g.
Fedt: 9,6 g.