Postej af frilandsgris med pistacie og bacon

fork and spoon
Frokost
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

800 g hakket svinekød 8-12 %
125 g bacon i skiver
100 g ande- eller kyllingelever
1 fed hvidløg
3 store blade salvie
1 spsk. frisk timian
1 tsk. tørret enebær
½ tsk. stødt allehånde
1½ tsk. flagesalt
Sort peber
50 g afskallede pistacienødder
150 g parmaskinke i skiver 

Sådan gør du

Kom svinekød i en stor skål. Hak bacon og lever fint og bland sammen med farsen. Hak hvidløg, salvie og timian fint og kom i sammen med tørret enebær, allehånde, salt og godt med sort peber. Rør pistacienødderne i farsen. Tag en terrineform eller en sandkageform på ca. 1½ l og for den med bagepapir. Beklæd den med skiver af parmaskinke, så endestykkerne hænger ud over siden. Kom farsen i og sørg for den trykkes helt ud i hjørnerne. Fold skinken ind over toppen. Dæk patéen med et dobbelt lag alufolie og sæt den i en bradepande. Fyld vand i, så det når halvvejs op ad formen og bag ved 160°C i 1½ time.

Tag formen ud af ovnen og læg to fyldte konservesdåser over (eller noget andet tungt) for at presse patéen. Lad den køle af natten over i køleskabet, inden den forsigtigt tages ud af formen og skæres i skiver.

 

Energi pr. person: 1264KJ/302Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 19,2 g.

Kulhydrat: 1,7 g.

Fedt: 12,7 g.