Plantebaseret rabarbertærte med vaniljeskum og hindbær

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Plantebaseret rabarbertærte med vaniljeskum og hindbær
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Dej:

210 g hvedemel

50 g flormelis

1 nip salt

110 g vegansk smøralternativ + ekstra til tærteform

1 tsk. vaniljesukker

1-2 spsk. koldt vand

 

Fyld:

1 portion Svansø rabarberfrugtfyld, 400 g

3 dl Svansø plantebaseret piske natural

2 tsk. vaniljesukker

125 g hindbær

Evt. 2 spsk. frysetørrede hindbær eller hindbærstøv og lidt krymmel til pynt

Sådan gør du

Kom mel, flormelis, salt, fedtstof og vaniljesukker i en foodprocessor, og kør til det ligner grov rasp. 
Brug vand til at samle dejen. Sæt dejen på køl i 30 min., rul den ud og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm, tryk dejen ud, så den dækker bund og indvendige kanter. Bunden prikkes med en gaffel før den bages. Bag tærtebunden i ca. 30 min. ved 180°C, til den er sprød og gylden. Lad bunden køle ned. Fyld tærtebunden med rabarber frugtfyld. Pisk konditorens piske til luftigt skum sammen med vaniljesukkeret. Kom det i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt det oven på frugtfyldet. Pynt med hindbær, frysetørrede hindbær og evt. krymmel.

 

Energi pr. person: 1766KJ/422Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 2,3 g. 
Kulhydrat: 36,1 g. 
Fedt: 13,5 g.