8 personer
Dej:
210 g hvedemel
50 g flormelis
1 nip salt
110 g vegansk smøralternativ + ekstra til tærteform
1 tsk. vaniljesukker
1-2 spsk. koldt vand
Fyld:
1 portion Svansø rabarberfrugtfyld, 400 g
3 dl Svansø plantebaseret piske natural
2 tsk. vaniljesukker
125 g hindbær
Evt. 2 spsk. frysetørrede hindbær eller hindbærstøv og lidt krymmel til pynt
Kom mel, flormelis, salt, fedtstof og vaniljesukker i en foodprocessor, og kør til det ligner grov rasp.
Brug vand til at samle dejen. Sæt dejen på køl i 30 min., rul den ud og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm, tryk dejen ud, så den dækker bund og indvendige kanter. Bunden prikkes med en gaffel før den bages. Bag tærtebunden i ca. 30 min. ved 180°C, til den er sprød og gylden. Lad bunden køle ned. Fyld tærtebunden med rabarber frugtfyld. Pisk konditorens piske til luftigt skum sammen med vaniljesukkeret. Kom det i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt det oven på frugtfyldet. Pynt med hindbær, frysetørrede hindbær og evt. krymmel.
Energi pr. person: 1766KJ/422Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,3 g.
Kulhydrat: 36,1 g.
Fedt: 13,5 g.