Pandekager med nøddecreme/Nutella og bærskum

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Pandekager med nøddecreme og bærskum
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Antal: ca. 14 stk.


200 g hvedemel

120 g sukker

½ tsk vaniljepulver

1 tsk kardemomme

½ tsk salt

6 æg

120 g smeltet smør

5 dl mælk

275 g nøddecreme

 

Bærskum:

2,5 dl fløde

2 spsk flormelis

1 usprøjtet citron

100 g blåbærmarmelade

 

Pynt:

200 g friske blåbær

200 g friske brombær

Rød skovsyre

Sådan gør du

Bland hvedemel, sukker, vaniljepulver, kardemomme og salt. Tilsæt æggene og pisk dejen godt sammen, til den er glat og uden klumper. Pisk smeltet smør i dejen og tilsæt mælken til sidst. Varm en pande á 20 cm i diameter op til medium varme. Kom dej på panden og fordel det rundt på panden. Steg dem ved middelvarme og vend undervejs. Pandekagerne er færdige, når de er gyldne. Lav en stak, og lad dem afkøle.

Pisk fløden til en let flødeskum. Tilsæt flormelis og revet citronskal og pisk til en fast konsistens. Vend blåbærmarmelade i.

Anret pandekagerne på et flot kagefad: Første pandekage smøres med 1 spsk. nøddecreme. Læg en pandekage ovenpå, og smør den med bærskum. Læg en ny pandekage ovenpå igen, og smør den med 1 spsk. nøddecreme. Dette gentages, til alle pandekager er brugt. Den sidste og øverste pandekage pyntes med friske blåbær, brombær og rød skovsyre.

 

Energi pr. person: 2538 kJ / 604 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,0 g
Fedt: 16,0 g

Kulhydrat: 21,0 g