4 personer
2 mørbrad af gris, afpudset ca. 850 g
1 spsk rapsolie
Salt og kværnet peber
400 g små skrællede gulerødder
Svampe:
1 spsk olivenolie
350 g kantareller og østershatte, rensede og i mindre stykker
2 fed hakkede hvidløg
Salt og kværnet peber
2 spsk hakket bredbladet persille
Krydret smør:
35 g smør
2 fed let knuste hvidløg
1 håndfuld timian
Drys:
1 lille finthakket skalotteløg
½ dl hakket purløg
200 g groft brød
Varm rapsolien i en stor pande. Brun mørbrad og gulerødder på alle sider. Drys med salt og peber. Sæt panden i ovnen i 20 minutter ved 200°.
Lad olivenolien blive godt varmt på en stor pande. Tilsæt svampene og rist dem gyldne. Drys med salt og peber. Tilsæt hakket hvidløg og persille og rist kort blandingen, ca. 30 sekunder og tag panden af varmen.
Sæt panden med mørbraden på et blus over moderat varme. Tilsæt smør, knuste hvidløg samt timian. Lad smørret bruse op, og hæld det løbende over kødet med en ske, til hvidløget er let brunet. Tag kødet op og skær det i skiver. Anret på tallerkner med svampe og gulerødder i bunden og kødet ovenpå. Dryp med krydret smør, og drys skalotteløg samt purløg over retten. Server med groft brød.
Energi pr. person: 2390 Kj/569 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g.
Kulhydrat: 7,5 g.
Fedt: 4,5 g.