HjemOpskrifterOverdådig chokolademoussekage med marengs og portvinspærer

Overdådig chokolademoussekage med marengs og portvinspærer

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
bund:
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 495 g sukker
  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • 100 g smeltet smør + til formen
mousse:
  • 1 blad husblas
  • 200 g mørk chokolade
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 495 g sukker
  • ½ liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
marengs:
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 495 g sukker
portvinspærer:
  • 2 pærer
  • 3 dl hvid portvin
  • 2 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 495 g sukker
pynt:
  • 100 g brombær

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til bunden blandes mel med kakao og bagepulver.

  • 2.
    Pisk 200 g sukker sammen med æggene, bland mælk og smeltet smør i.

  • 3.
    Sigt melblandingen ned i.

  • 4.
    Kom dejen i en smurt springform på ca. 24 cm og bag kagen ved 180°C i 15-20 min.

  • 5.
    Lad bunden køle af i formen.

  • 6.
    Fjern ringen fra springformen og beklæd ringen med bageplast eller plastfolie.

  • 7.
    Flyt kagebunden over på et serveringsfad og kom ringen med plastbeklædning tilbage omkring kagebunden.

  • 8.
    Opblød husblassen i koldt vand.

  • 9.
    Tag 3 spiseskefulde af fløden og varm den i en lille gryde.

  • 10.
    Vrid vandet grundigt af husblassen og smelt den ud i den varme fløde.

  • 11.
    Smelt chokoladen over vandbad og rør den smeltede husblas-flødeblanding i.

  • 12.
    Lad det køle lidt af.

  • 13.
    Pisk æggeblommer og sukker luftige og pisk resten af fløden til skum.

  • 14.
    Vend æggeblandingen sammen med chokolade og vend så forsigtigt flødeskummet i.

  • 15.
    Kom moussen over kagebunden og stil kagen på køl i 3-4 timer, så moussen kan sætte sig.

  • 16.
    Til marengs røres æggehvider med sukker og varmes forsigtigt op til 70°C over et vandbad.

  • 17.
    Tag det af varmen og pisk det i ca. 5-7 min. til helt stift skum.

  • 18.
    Kom det på køl og gem til kagen skal pyntes (denne slags marengs holder sig fint stabilt i en dag).

  • 19.
    Skræl pærerne og del dem i både.

  • 20.
    Lav en lage af portvin, vand, sukker, kornene fra vaniljen og selve stangen.

  • 21.
    Varm portvinslagen op til kogepunktet.

  • 22.
    Pocher pærerne i 5 min. og tag dem op af lagen.

  • 23.
    Tag kagen ud af formen og pynt toppen af kagen med marengs, pocherede pærer og brombær.

  • 24.
    Du kan evt. karamellisere marengsen lidt med en gasbrænder.

  • 25.
    Tip: Både kage, mousse og de pocherede pærer kan laves allerede dagen før.

  • 26.
    Hæld moussen over kagen, så den kan stå og sætte sig.

  • 27.
    Marengsen kan laves nytårs-aftensdag, men vent med at pynte kagen til sidste øjeblik.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
31067 kj / 7425 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1146 kj / 274 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 4.7 %3.2 g
Kulhydrat: 45.3 %30.6 g
Fedt: 45.5 %14.1 g
Alkohol: 4.5 %1.7 g
;