Overdådig chokolademoussekage med marengs og portvinspærer

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Bund:
150 g hvedemel
3 spsk kakao
1 tsk bagepulver
200 g sukker
2 æg
½ dl mælk
100 g smeltet smør + ekstra til formen
Mousse:
1 blad husblas
200 g mørk chokolade
8 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
½ l piskefløde
Marengs:
2 pasteuriserede æggehvider
70 g sukker
Pærer:
2 pærer
3 dl portvin
2 dl vand
1 stang vanilje
100 g sukker
Pynt:
100 g brombær

Sådan gør du

Til bunden blandes mel med kakao og bagepulver. Pisk 200 g sukker sammen med æggene, bland mælk og smeltet smør i. Sigt melblandingen ned i. Kom dejen i en smurt springform på ca. 24 cm og bag kagen ved 180°C i 15-20 min. Lad bunden køle af i formen. Fjern ringen fra springformen og beklæd ringen med bageplast eller plastfolie. Flyt kagebunden over på et serveringsfad og kom ringen med plastbeklædning tilbage omkring kagebunden. Opblød husblassen i koldt vand. Tag 3 spiseskefulde af fløden og varm den i en lille gryde. Vrid vandet grundigt af husblassen og smelt den ud i den varme fløde. Smelt chokoladen over vandbad og rør den smeltede husblas-flødeblanding i. Lad det køle lidt af. Pisk æggeblommer og sukker luftige og pisk resten af fløden til skum. Vend æggeblandingen sammen med chokolade og vend så forsigtigt flødeskummet i. Kom moussen over kagebunden og stil kagen på køl i 3-4 timer, så moussen kan sætte sig.

 

Til marengs røres æggehvider med sukker og varmes forsigtigt op til 70°C over et vandbad. Tag det af varmen og pisk det i ca. 5-7 min. til helt stift skum. Kom det på køl og gem til kagen skal pyntes (denne slags marengs holder sig fint stabilt i en dag).

 

Skræl pærerne og del dem i både. Lav en lage af portvin, vand, sukker, kornene fra vaniljen og selve stangen. Varm portvinslagen op til kogepunktet. Pocher pærerne i 5 min. og tag dem op af lagen.

 

Tag kagen ud af formen og pynt toppen af kagen med marengs, pocherede pærer og brombær. Du kan evt. karamellisere marengsen lidt med en gasbrænder.

 

Tip: Både kage, mousse og de pocherede pærer kan laves allerede dagen før. Hæld moussen over kagen, så den kan stå og sætte sig. Marengsen kan laves nytårs-aftensdag, men vent med at pynte kagen til sidste øjeblik.

 

Energi pr. person: 2813KJ/672Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,8 g.
Kulhydrat: 35,8 g.
Fedt: 19,8 g.