Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mortens aften and
Nytårsmenu
Julefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Overdådig chokolademoussekage med marengs og portvinspærer
Overdådig chokolademoussekage med marengs og portvinspærer
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
9 personer
bund:
150 g hvedemel
3 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
495 g sukker
2 æg
½ dl mælk
100 g smeltet smør + til formen
mousse:
1 blad husblas
200 g mørk chokolade
8 pasteuriserede æggeblommer
495 g sukker
½ liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
marengs:
2 pasteuriserede æggehvider
495 g sukker
portvinspærer:
2 pærer
3 dl hvid portvin
2 dl vand
1 vaniljestang
495 g sukker
pynt:
100 g brombær
SÅDAN GØR DU
1.
Til bunden blandes mel med kakao og bagepulver.
2.
Pisk 200 g sukker sammen med æggene, bland mælk og smeltet smør i.
3.
Sigt melblandingen ned i.
4.
Kom dejen i en smurt springform på ca. 24 cm og bag kagen ved 180°C i 15-20 min.
5.
Lad bunden køle af i formen.
6.
Fjern ringen fra springformen og beklæd ringen med bageplast eller plastfolie.
7.
Flyt kagebunden over på et serveringsfad og kom ringen med plastbeklædning tilbage omkring kagebunden.
8.
Opblød husblassen i koldt vand.
9.
Tag 3 spiseskefulde af fløden og varm den i en lille gryde.
10.
Vrid vandet grundigt af husblassen og smelt den ud i den varme fløde.
11.
Smelt chokoladen over vandbad og rør den smeltede husblas-flødeblanding i.
12.
Lad det køle lidt af.
13.
Pisk æggeblommer og sukker luftige og pisk resten af fløden til skum.
14.
Vend æggeblandingen sammen med chokolade og vend så forsigtigt flødeskummet i.
15.
Kom moussen over kagebunden og stil kagen på køl i 3-4 timer, så moussen kan sætte sig.
16.
Til marengs røres æggehvider med sukker og varmes forsigtigt op til 70°C over et vandbad.
17.
Tag det af varmen og pisk det i ca. 5-7 min. til helt stift skum.
18.
Kom det på køl og gem til kagen skal pyntes (denne slags marengs holder sig fint stabilt i en dag).
19.
Skræl pærerne og del dem i både.
20.
Lav en lage af portvin, vand, sukker, kornene fra vaniljen og selve stangen.
21.
Varm portvinslagen op til kogepunktet.
22.
Pocher pærerne i 5 min. og tag dem op af lagen.
23.
Tag kagen ud af formen og pynt toppen af kagen med marengs, pocherede pærer og brombær.
24.
Du kan evt. karamellisere marengsen lidt med en gasbrænder.
25.
Tip: Både kage, mousse og de pocherede pærer kan laves allerede dagen før.
26.
Hæld moussen over kagen, så den kan stå og sætte sig.
27.
Marengsen kan laves nytårs-aftensdag, men vent med at pynte kagen til sidste øjeblik.
Kager
Frugt
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
31067 kj / 7425 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1146 kj / 274 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
4.7 %
3.2 g
Kulhydrat:
45.3 %
30.6 g
Fedt:
45.5 %
14.1 g
Alkohol:
4.5 %
1.7 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;