Osso buco

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Osso buco
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1500 g osso buco
1 dl hvedemel
Salt og sort peber
2 spsk olivenolie
150 g knoldselleri
1 løg. 1 fed hvidløg
1 kvist timian
½ flaske rødvin
2 dl vand
1 dåse flåede tomater
2 spsk rosiner
25 g Marabou 70%
50 g pinjekerner
Tilbehør: polenta.

Sådan gør du

Skær 3 snit gennem kanten på hver skive kød. Vend det i mel krydret med salt og peber. Skær selleri og løg i tern og hak hvidløget. Varm olien i en gryde og brun kødet. Tag det op og kom så løg og selleri i. Når det begynder at brune tilsættes hvidløg og timian. Hæld vin, vand og tomater ved og lad retten simre under låg i 1½ time til kødet er mørt. Tilsæt rosiner og chokolade og kog retten i 10 min. Smag til med salt. Rist pinjekernerne på en tør pande og drys over. Servér evt. med cremet polenta.

Energifordeling pr. person: 3558KJ/850Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 12,3 g.

Kulhydrat: 3,1 g.

Fedt: 5,9 g.